PK (D): Rotterdam het haasje en speelt play-outs

Rotterdam is tijdens de slotronde van de competitie in de dames Promotieklasse het kind van de rekening geworden. Het team van interim-coach Robbert-Paul Aalbregt verloor vanmiddag vrij kansloos met 3-0 op HIC en zakte daarmee naar de tiende plek. De ploeg die tiende stond met een gelijk aantal punten, Nijmegen, won op eigen terrein met 4-1 van degradant Push.

Het betekent dat De Terriërs en Nijmegen zich hiermee rechtstreeks handhaven in deze afdeling. Doordat één van de concurrenten Rotterdam of Nijmegen verloor, was het team uit Heiloo automatisch gehandhaafd. De Terriërs deed het echter op eigen kracht door op Tilburg met 0-1 te winnen. En dat betekende in ieder geval een afscheid in stijl voor de naar Bloemendaal vertrekkende trainer-coach Jeroen Visser. Of hij volgend seizoen inderdaad in de Hoofdklasse actief is, moet nog blijken.

De nummers twee en drie HGC en MOP wisselden van plek in de eindstand, doordat HGC als nummer twee het slotduel verloor van Victoria. De ploeg uit Wassenaar gaat nu als nummer drie play-offs spelen tegen Huizen (nummer tien in de Hoofdklasse), MOP tegen Bloemendaal (nummer tien).

De uitslagen en statistieken op een rij:

 

Het zou wat zijn, dat Robbert-Paul Aalbregt tijdens de play-offs stuit op de club waar hij juist is vertrokken. Dat kans is namelijk aanwezig dat ‘Aal’ straks tegenover Dave Smolenaars komt te staan; de trainer-coach van Dames 1 van Gooische.

Met de dames van Rotterdam, die dus als tiende eindigden en play-outs gaan spelen, treft hij over een paar weken de winnaar van de serie Union-Gooische: de beide nummers twee van de Overgangsklasse.

Verwerken

‘Maar laten wij met Rotterdam eerst dit verwerken’, zegt Aalbregt na de met 3-0 verloren pot op HIC. ‘Dit is enorm balen, maar ik kan niemand vandaag een verwijt maken. We deden het goed, maar één ding ontbrak: we scoorden niet. HIC kwam voor rust vijfmaal bij ons in de cirkel en scoorde tweemaal. Na rust deden ze dit twee keer en daaruit viel de derde treffer. Wij kregen op onze beurt acht strafcorners te nemen en we gaven er geen eentje weg. Het zat ons gewoon niet mee, vond ik. Dat is zuur, maar we moeten ons herpakken.’

En dus maakt Aalbregt morgen zijn programma op ter voorbereiding op de laatste twee of drie beslissende duels, die op donderdag 6, zaterdag 8 en mogelijk op zondag 9 juni worden gespeeld.

Apetrots. Jeroen Visser, de trainer-coach van De Terriërs, had vooraf gehoopt op het scenario dat zich vandaag ontwikkelde tijdens de laatste speelronde. ‘Gewoon’ zelf winnen op Tilburg en jezelf daarmee op eigen kracht in veiligheid brengen. Aldus geschiedde en dus kan hij straks op zijn gemak op weg naar Bloemendaal.

Visser: ‘Het is inderdaad heel fijn om het seizoen zo te eindigen en om op deze wijze afscheid te nemen van De Terriërs. Wij speelden een hele sterke eerste helft en onze 0-1 voorsprong was terecht. Nadien zat ik redelijk rustig op de bank, want tijdens de rust kreeg ik al een appje uit HIC-kringen, dat ze daar met 2-0 voor stonden tegen Rotterdam. Tijdens de tweede helft konden wij de storm van Tilburg overleven, dat gaf veel voldoening.’

De coach is trots op de manier waarop zijn selectie de eindsprint voltooide. ‘Van de laatste zeven duels wonnen we er vijf en speelden we eenmaal gelijk. Dat is echt super.’

Er gebeurde wat assistent-coach Bart Broeders van Nijmegen op voorhand vurig hoopte: Push bij de strot grijpen en snel een doelpunt maken. En zie, de eerste de beste strafcorner van Nijmegen was na vijf minuten al raak.

Broeders: ‘Ik moet zeggen dat wij vandaag heel erg goed speelden. Het leek wel of alles op zijn plek viel waar we het hele jaar mee bezig zijn geweest. Ik stond echt te genieten.’

De stemming onder beide coaches van Nijmegen, Broeders en hoofdcoach Mathijs Brouwer, was sowieso goed toen bleek dat Rotterdam vlot op een 2-0 achterstand stond.

‘In het veld hebben wij de meiden tijdens de tweede helft niet op de hoogte gehouden van de tussenstanden op de andere velden. We wilden gewoon zelf winnen en dat deden we met 4-1 prima. Dit resultaat is een enorme opluchting, maar wat overheerst is dat we altijd zijn blijven geloven in eigen kunnen. Matthijs heeft daar het hele jaar een positieve rol in gespeeld. Wij konden meer dat we lieten zien. En hij zei vaak: als je op je rug ligt, kun je altijd weer opstaan. Dat hebben de meiden gedaan.’

Voor Brouwer en Broeders werd het een afscheid met opgeheven hoofd. Nijmegen blijft behouden voor de Promotieklasse. Voor Broeders zeker reden voor en feestje. ‘Maar niet te lang, want morgenvroeg mag ik als docent op schoolkamp…’


1 Reactie

  1. rudi wortmann

    mmmm.."Het zat ons gewoon niet mee, vond ik. Dat is zuur, maar we moeten ons herpakken.” Dat si wat Wortmann al weken heeft geroepen. Dus Aal nu weg voor de play-outs?


Wat vind jij? Praat mee...