PK (D): De top drie pakt opnieuw de volle buit

Zowel Leonidas als Groningen sleepte op de valreep de drie punten binnen. Rotterdam trok aan het langste eind tegen Huizen. De derby tussen Tilburg en Were Di eindigde in een krappe 1-0 overwinning voor de thuisploeg. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail ze dan naar redactie@hockey.nl.

Laren – Groningen 1-2

15. Floks van der Beek 0-1
31. Mylee Vos de Mooij 1-1
70. Claire Fischer (sc) 1-2

In de laatste minuut alsnog de volle winst pakken, klinkt als een droomscenario. Toch is Julian Steen, coach van Groningen, na afloop niet tevreden. ‘We speelden vandaag erg matig. Ik miste energie en beleving in de ploeg, het willen maken van vuile meters. Het is aan een goede verdedigende corner en een paar uitblinkende speelsters, zoals Evaline Janssens en Canisha van Duyn, te danken dat we niet dik zijn ingemaakt. Als er één team aanspraak maakte op de winst, dan was het Laren.’

Laren-coach Darren Cheesman is het met die laatste uitspraak roerend eens. ‘Vanaf minuut één domineerden we de wedstrijd. Ons wedstrijdplan voerden we perfect uit. Ik kan niets dan lovend zijn over de ontwikkelingen die ik het team zie maken en de wijze waarop ze vandaag hebben gehockeyd. Nu nog meer goals maken en rustig blijven in de eigen cirkel op cruciale momenten…’

Rotterdam – Huizen 3-2

Drie doelpunten in het derde kwart had Rotterdam nodig om de zege thuis te houden. Voor Brian Vervoort, coach van Rotterdam, is dat een opluchting. ‘We hadden een pittige week met geen corona-, maar een griepgolf in de groep. Vrijdagavond lagen nog zes speelsters ziek in bed, waarvan er nu maar één weer echt fit was. De eerste helft leek de hele ploeg wat versuft. Ondanks veel balbezit speelden we heel timide en zetten we eerder een stap naar achteren dan naar voren. Na rust toonden we ineens wel het benodigde lef. Dat resulteerde gelijk in een paar doelpunten. In het vierde kwart speelde Huizen alles of niets en scoorde het uit een counter, maar net als vorige week bleven we rustig en speelden we de wedstrijd volgens plan uit.’

Huizen-coach Eddie Simmons vindt dat zijn ploeg meer van de eigen kracht uit mag gaan. ‘De eerste helft vond ik ons gelijkwaardig. Beide teams wilden aanvallen en kregen kansen. In het begin van het derde kwart begonnen we met tien speelsters vanwege een groene kaart. Een corner tegen vloog er direct in. Daarna lieten we Rotterdam doen wat zij wilden: ons over links laten opbouwen. Daar kwamen we slecht uit. In rap tempo stonden we 3-1 achter. Na de 3-2 hadden we nog mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar dat lukte niet. We hebben volop kwaliteit in huis, zowel als ploeg als individueel. Daar mogen we meer van uitgaan in plaats van dat we ons door het spel van onze tegenstander laten leiden.’

Tilburg – Were Di 1-0

Zijlijnen gevuld met publiek en een uitbundig schijnende nazomer-zon: alle ingrediënten waren in huis voor een spannende Brabantse derby. Tilburg mocht na zeventig minuten spelen drie punten bijschrijven. De winnende coach, Ageeth Boomgaardt, is daar blij mee. ‘Aan beide zijden werd er volop strijd geleverd. Wij speelden niet volgens plan, waardoor we continu in duels belandden. Daar is Were Di goed in. Opgezweept door het publiek bleef zowel Were Di als wij vechten voor de winst. Het is dan natuurlijk lekker om er, ondanks niet goed spelen, met de winst vandoor te gaan.’

Mark Dekker, coach van Were Di, had die strijd ook gezien. ‘Het was een derby-waardige pot. Ik ben er trots op hoe we ons wedstrijdplan hebben uitgevoerd en constant energie hebben geleverd. In de tweede minuut kregen we een grandioze kans. Die had erin gemoeten. Willen we een pot naar ons toetrekken, dan is het zaak dat we kansen gaan benutten. Aan een puntje heb je niet zoveel, dus de komende weken gaan we weer volle bak voor de winst.’

Donja Zwinkels (sc) 1-0