PK (D): Were Di haalt uit tegen Nijmegen

Koploper Victoria heeft zondag een aanval op de koppositie door MOP afgeslagen. De Rotterdamse formatie was in eigen huis met 2-1 te sterk. Were Di en HGC profiteerden van de nederlaag van MOP en passeerden de Vughtse ploeg op de ranglijst na overwinningen op respectievelijk Nijmegen (5-0) en Rotterdam (2-1).

Victoria - MOP (2-1)

Stand Team Naam
3' 1-0 Victoria Renée van den Brand
14' 1-1 (sc) MOP Lotte van Dongen
65' 2-1 Victoria Sabine van Eijck

Almere - Push (2-0)

Stand Team Naam
15' 1-0 (sc) Almere Leah Kraan
38' 2-0 Almere Joëlle Angel

‘Extreem blij.’ Zie daar de eerste worden van trainer-coach Dider Meijer van Almere, want zijn team boekte zondag de eerste overwinning van het seizoen. Push werd het slachtoffer van de dadendrang van de polderbewoners: 2-0.

Almere liet tijdens de eerste helft van de competitie zien dat het zeker mee kan komen in deze Promotieklasse, maar de ploeg drukte het vaak betere spel niet uit in het scoren van doelpunten. En dan sta je aan het einde van de rit met lege handen.

Verdedigend stond het goed bij Almere

Meijer: ‘Verdedigend hadden we het heel goed staan, ik denk dat Push hooguit zes of zeven keer in onze cirkel is geweest. En daar begint het allemaal mee, vind ik. Is het defensief honderd procent in orde, dan kunnen we aanvallend optimaal gebruik gaan maken van onze creativiteit. Daarbij schakelden we heel sterk van middenveld naar aanval. Het mooie voor ons was, dat Push eigenlijk geen moment aanspraak maakte op iets.’

De overwinning geeft de meiden van Almere moed. Er is namelijk nog een lange weg te gaan en dan kun je na de winterpauze maar beter starten met een zege. Almere staat nu op vijf punten en daarmee zes punten achter op De Terriërs (nummer tien op de ranglijst) en zeven punten achter de veilige negende positie.

Pittige week voor Almere

De selectie van Meijer wacht overigens een pittige week, want voor de volgende competitiewedstrijd in en tegen Tilburg, speelt Almere donderdagavond eerst de kwartfinale van de Gold Cup, en wel tegen Were Di, de huidige runner-up van de Promotieklasse.

Zo blij als Dider Meijer was, zo teleurgesteld was zijn collega-coach Herman Kruis. Het zag er tijdens het recente trainingskamp in Valencia allemaal uitstekend uit, maar eenmaal terug in ons land beleefden de Bredanaars een valse start.

Te weinig vaart in het spel

Kruis: ‘Wij moeten deze week maar eens bespreken waar dit vandaan komt. Er zat te weinig vaart in ons spel, de bal ging veel te vaak terug en de omschakeling naar voren was ook niet goed. De 1-0 voorsprong kwam uit een discutabele strafcorner. Wij zouden de bal opzettelijk over de achterlijn hebben gespeeld, maar de voorsprong van Almere was op dat moment trouwens terecht.’
Ook na rust had Push weinig in de melk te brokkelen. ‘Almere had zijn zaakjes goed op orde en wij schakelden opnieuw niet snel genoeg naar onze spitsen. Iedereen was dan ook teleurgesteld na afloop, omdat we veel beter kunnen.’

Were Di - Nijmegen (5-0)

Stand Team Naam
6' 1-0 (sc) Were Di Flore van Dessel
30' 2-0 (sc) Were Di Marle van Dessel
39' 3-0 (sc) Were Di Mathilde Hotting
67' 4-0 Were Di Sietske Loots
69' 5-0 Were Di Inge Dankers

Zó, dat is lekker beginnen! Were Di liet er tegen Nijmegen geen gras over groeien (5-0) en trainer-coach Mark Dekker zag dat zijn team juist datgene deed waar hij naartoe wil.

Dekker weet dat de verdedigende organisatie van Were Di een ijzersterk punt is, maar hij eist van zijn spelers dat ze – in het verlengde hiervan – vooral met meer durf moeten spelen. Vertrouw op je defensieve kracht, toon je flair en wees niet tevreden met een voorsprong van twee goals.

Plan wordt beloond

Dekker: ‘We kwamen vandaag met 2-0 voor en dan kun je ook gaan spelen om die 2-0 te verdedigen. Dat wil ik juist niet. We moeten juist dan doorgaan en het was hartstikke fijn om te zien dat zo’n plan beloond wordt. De keerzijde is dat je een tegenstander als Nijmegen de gelegenheid geeft om terug te komen, maar we moeten uitgaan van onze eigen kracht.’

Als eerstejaars coach bij Were Di is Dekker content met de manier waarop zijn selectie vorderingen maakt. ‘Wij kunnen nu eenmaal niet alles tegelijk aanpakken. Het is een kwestie van keuzes maken in zo’n proces. Zo van: wat stip ik als coach aan en wat niet? Vanuit onze organisatorische kracht maken we in ieder geval mooie vorderingen.’ Als nieuwe runner-up gaat Were Di aanstaande zondag op bezoek bij Push.

Klein Zwitserland - HC Tilburg (3-2)

Stand Team Naam
20' 0-1 (sc) HC Tilburg Pleun de Vries
32' 1-1 Klein Zwitserland Bella Goudkamp
44' 1-2 HC Tilburg Jeske van Bavel
50' 2-2 (sc) Klein Zwitserland Fleur Honing
63' 3-2 Klein Zwitserland Bella Goudkamp

De Terriërs - HIC (0-1)

Stand Team Naam
37' 0-1 (sc) HIC Joosje Rijpstra

Rotterdam - HGC (1-2)

Stand Team Naam
13' 0-1 (sc) HGC Karlijn Scheepens
22' 0-2 HGC Zoë Hessels
61' 1-2 Rotterdam Bregje Sikkenk
 • #
  Team
  GS
  PT

  1
  Victoria D1
  22
  52

  2
  MOP D1
  22
  41

  3
  HGC D1
  22
  40

  4
  Klein Zwitserland D1
  22
  37

  5
  HIC D1
  22
  31

  6
  Tilburg D1
  22
  31

  7
  Were Di D1
  22
  31

  8
  Terriërs D1
  22
  27

  9
  Nijmegen D1
  22
  26

  10
  Rotterdam D1
  22
  23

  11
  Push D1
  22
  19

  12
  Almere D1
  22
  9


Wat vind jij? Praat mee...