Round-up PK (D): Huizen klopt Victoria in topper, MOP wint nipt

Runner-up Huizen heeft een mooie slag geslagen in de strijd om de play-offtickets. Op en tegen Victoria won de ploeg van coach Donald Drost met 0-2. Ook Ring Pass blijft goed presteren. Dankzij twee goals in de laatste tien minuten van de wedstrijd versloegen de vrouwen uit Delft middenmoter HIC met 2-1. Daardoor staat Ring Pass nu derde.

De kelderkraker tussen Leonidas en hekkensluiter Klein Zwitserland eindigde in een 3-3 gelijkspel. Leonidas kwam op een 3-1 voorsprong, maar dankzij twee goals van Isabel Durve en een van Maud de Kok bleef de schade voor KZ beperkt. Hierdoor staan de Steenbokken nog steeds laatste, maar hebben zij Leonidas en Laren nog altijd in het vizier. De achterstand blijft vier respectelijk drie punten.

Verderop in Rotterdam vond juist een topper plaats: die tussen Victoria en Huizen. Vlak voor het einde van het eerste kwart bracht Noa van Leer Huizen op voorsprong. De spits rondde met haar backhand af na een fraaie solo van Noor Knoop. Diezelfde Knoop zorgde uiteindelijk voor de beslissende 0-2 door met een droge backhand in de lange hoek Victoria-keepster Amber Klijsen te verschalken.

Noa van Leer legt aan voor de 0-1. Foto: Remco Mercey

Leiding blijft in handen van MOP

MOP blijft koploper, dankzij een krappe 3-2 overwinning op Nijmegen. Het moest daarvoor wel een 1-2 achterstand goedmaken. Doelpunten van topscorer Bo van Kempen, routinier Tess Olde Loohuis en spits Lisa van Ierland zorgden ervoor dat MOP weer drie punten mag bijschrijven. De voorsprong op nummer twee Huizen is daarmee vijf punten.

Victoria-speelster Veerle Lubbers en Huizen-aanvoerder Myrthe van Kesteren azen op de bal. Foto: Remco Mercey