Round-up PK (D): Huizen verliest, ook MOP morst punten

Groningen heeft uitstekende zaken gedaan in de dertiende speelronde van de Promotieklasse Dames. Op bezoek bij play-offkandidaat Huizen won de ploeg, die negende stond en nu één plek omhoog schuift, met 2-3. Huizen staat door het verlies nog wel derde, maar voelt de hete adem van de achtervolgers in de nek.

Ook koploper MOP leed puntenverlies. Tegen het gepromoveerde Leiden kwamen de vrouwen uit Vught zelfs op een 2-0 achterstand. Dankzij twee doelpunten in het laatste kwart van strafcornerspecialist Bo van Kempen en de onlangs uit Amerika teruggekeerde Pieke van de Pas hield MOP de schade beperkt.

Onderaan de ranglijst boekte Leonidas een nuttige zege op Laren. In eigen huis werd het 2-1. Roos Lelieveldt maakte twee minuten voor tijd de winnende treffer uit een strafbal. Leonidas staat als nummer tien nog altijd in de gevarenzone, maar passeert Laren wel.

Hekkensluiter Klein Zwitserland verloor van Ring Pass. Tot iets na rust ging het gelijk op in de Zuid-Hollandse derby (2-2), maar daarna nam de ploeg uit Delft het initiatief. Dankzij doelpunten van Kirsten Pool, Lise Bom (twee keer) en Maaike de Vries boekte de promovendus een eclatante 2-6 zege. KZ blijft daarmee laatste, met drie punten achterstand op nummer elf Laren.