Round-up PK (D): MOP verspeelt weer punten, Laren klopt KZ

Koploper MOP in de Promotieklasse Dames heeft opnieuw punten verspeeld. De Brabantse derby tegen Push ging met 2-1 verloren. Na de winterstop won MOP slechts één van de vier gespeelde wedstrijden. Inmiddels is de voorsprong op nummer twee Huizen geslonken naar nog maar twee punten.

Huizen won van nummer drie Ring Pass Delft (2-0). Doelpuntenmakers waren, net als vorige week, Noa van Leer en Noor Knoop. Push en Ring Pass staan nu op een gedeelde derde plek; beide ploegen hebben een achterstand van vier punten op Huizen.

De wedstrijd tussen nummer elf Laren en hekkensluiter Klein Zwitserland werd een prooi voor de Gooise ploeg. Uit een strafcorner scoorde Mylee Vos de Mooij al in de achtste minuut de 0-1 voor Laren. Tien minuten voor tijd tekende Maud de Kok namens KZ voor de gelijkmaker. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, totdat Laren-spits Fleur Snijders in de 67ste minuut uit opnieuw een strafcorner raak schoot. Hierdoor stijgt Laren één plekje op de ranglijst en worden de degradatiezorgen voor KZ steeds groter.

Ook Leonidas, een andere laagvlieger, boekte een belangrijke zege. In Amstelveen werd HIC – vorig seizoen nog play-offdeelnemer – met 1-2 aan de kant gezet. Na snelle doelpunten van Emma Sophia Pol en Lisette Korink prikte Lotte de Koning namens HIC pas drie minuten voor het einde van het duel de aansluitingstreffer erin. Te laat om de overwinning voor Leonidas nog in gevaar te brengen. HIC staat nu elfde, Leonidas is terug te vinden op plek negen.