Round-up PK (D): Oranje-Rood pakt koppositie, Almere verrast HIC

Voor het eerst dit seizoen is hoofdklassedegradant Oranje-Rood koploper in de Promotieklasse. De Eindhovense ploeg won nipt van Leonidas (2-3) en passeerde Groningen op ranglijst dat verloor net als runner-up HIC. Laatstgenoemd team moest haar meerdere erkennen in Almere (1-0), dat de tweede driepunter van het competitiejaar binnenhaalde.

Huizen hield de hoop op deelname aan de play-offs levend. De ploeg won het duel tegen MOP dankzij een doelpunt van aanvoerder Amber Folmer in de negende minuut van de wedstrijd. Het regende kansen voor MOP, waaronder tien strafcorners, maar steeds stonden de Gooise verdediging en keepster Robin van den Ende in de weg. Zo stond de 1-0 score ook na zeventig minuten hockeyen op het scorebord.

Van den Ende: ‘Dit was een spannende wedstrijd om te spelen. We gaven af en toe te veel weg, maar zijn blijven vechten. We weten dat zij een goede corner hebben, dus complimenten naar mijn cornerverdediging want ze hebben er veel uitgelopen en rebounds gepakt.’

Dankzij de zege blijft de top drie in het vizier van de ploeg van Donald Drost, die nu zesde staat met drie punten achterstand op nummer drie HIC. Van den Ende is er nuchter onder. ‘Het gaat ons om het teamproces. Op de ranglijst heb je geen invloed. Wel op wat je zelf en als team met elkaar kan doen. Ik merk dat we sinds de winterstop nog dichter naar elkaar zijn toegegroeid. We zijn opener naar elkaar en meer bewust bezig met het samen doen, zowel op het veld als daarbuiten. We spreken elkaar bijvoorbeeld sneller aan als we iets opmerken en kijken hoe we dat kunnen oplossen. Uiteraard is het leuk om te horen dat we nog in de race zijn om de play-offs, maar het proces vind ik op dit moment nog belangijker. Dan zien we aan het eind van het seizoen wel waar we staan. ‘