Dit zijn de clubs die meedoen aan de Promotieklasse

Door de gespeelde playout-wedstrijden van afgelopen weekend zijn alle teams bekend die volgend seizoen meedoen aan de Promotieklasse. Bij de mannen zijn Hurley en Nijmegen door de nederlagen tegen Almere en Pinoké aan het rijtje toegevoegd. Bij de vrouwen verloren HGC en Rotterdam van Huizen en Groningen, waardoor zij volgend seizoen Promotieklasse spelen.

De wedstrijden in de Promotieklasse duren twee keer 35 minuten. De kampioen promoveert direct naar de Hoofdklasse. De nummer twee speelt in een play-off tegen de nummer elf uit de Hoofdklasse en de nummer drie strijdt met de nummer tien van de Hoofdklasse om een plek op het hoogste niveau. De KNHB verwacht met de competitiewijziging een betere aansluiting te krijgen richting de Hoofdklasse.

Lees ook


1 Reactie

  1. MickH

    De tijd zal leren of de aansluiting met de hoofdklasse beter verloopt het komende jaar. Het lijkt er vooralsnog op dat er nu een groter gat gecreerd wordt met de overgangsklassen, dus dat zou betekenen dat het probleem zich verplaatst heeft naar lagere afdelingen en daarmee ook Oost-, Noord- en deels ook Zuid Nederland verder achterop gaan raken. Koffiedik kijken...we gaan het zien...doch ik meen dat ook komend jaar slechts de kampioen de overstap gaat maken en No 2 en 3, net als dit jaar bij dames en heren, het niet gaan redden.


Wat vind jij? Praat mee...