PK (H): Cartouche loopt in op koploper Hurley

Koploper Hurley heeft zondag de tweede nederlaag van het seizoen in de Promotieklasse geleden. De ploeg werd over de knie gelegd door Schaerweijde: Het werd 4-0. Cartouche profiteerde en verkleinde het gat met Hurley naar vier punten na de 6-3 overwinning op HBS.

Cartouche kon met winst goede zaken doen in de top van de Promotieklasse. Uiteindelijk was het koploper Hurley dat verloor van nummer drie Schaerweijde, waardoor de club uit Leidschendam het gat met Hurley iets verder kon verkleinen. Een 6-3 overwinning op HBS zorgde hiervoor.

Van onderschattingĀ  tegen de ploeg uit Bloemendaal, dat na dit weekend op doelsaldo laatste staat, was volgens Cartouche-coach Pieter Pieterse geen sprake. Sterker nog, hij zag zijn ploeg sterk uit de startblokken komen. ‘Ik heb niet eerder meegemaakt dat we zo scherp aan een wedstrijd begonnen’, legt de coach uit. ‘Alleen we maakten uit het niets twee individuele fouten, waar HBS heel goed gebruik van maakt. Normaal gesproken ontstaan zulke fouten als je slap aan een wedstrijd begint, maar dat was nu zeker niet zo.’ Door de twee fouten kwam de ploeg uit Leidschendam tot twee maal toe op achterstand.

Maar Cartouche herstelde zich ook twee keer snel en liep voor de rust nog uit naar 4-2, mede door een rake strafcorner van Timmo Kranstauber. ‘De tweede helft was vervolgens overduidelijk van ons’, stelt Pieterse. ‘We lopen dan ook uit naar 6-2. En uiteindelijk krijgen ze een strafbal voor de 6-3. Zonde dat we dan niet die 6-2 stand vasthouden, want de stand komt niet overeen met het spelbeeld. Over het algemeen zijn we wel tevreden met het vertoonde spel.’ Volgende week wacht een bezoekje aan nummer zeven Laren als afsluiter van de eerste seizoenshelft.

‘Moeten zelf onze wedstrijden blijven winnen’

Het gat met koploper Hurley bedraagt nu vier punten, met Schaerweijde op twee punten achter de ploeg van Pieterse. ‘Maarja, als Hurley had gewonnen, dan hadden we Schaerweijde op een grotere achterstand dan nu’, voegt de Cartouche-coach toe. ‘Vooraf is al benadrukt hoe dicht het bij elkaar ligt, en je ziet verschillende teams punten morsen in onderlinge duels. Dan is het aan ons om onze wedstrijden te winnen.’


Wat vind jij? Praat mee...