PK (H): Geen verrassingen op zonovergoten zevende speeldag

De zevende speeldag in de Promotieklasse Heren leverde geen verrassingen op. Cartouche had geen kind aan HIC (6-0) en ook Schaerweijde pakte drie punten. De Zeister formatie scoorde minder dan gemiddeld, maar tegen laagvlieger Were Di stond na het laatste fluitsignaal een 2-0 eindstand op het bord. Koploper hdm liet zich op bezoek bij Almere niet verrassen: 1-4. Heb je foto’s van een van deze wedstrijden? Mail ze naar redactie@hockey.nl!

Cartouche – HIC 6-0

Cartouche haalde flink uit tegen HIC en stuurde het gehavende team met een 6-0 nederlaag op zak terug naar Amstelveen. Alle treffers vielen pas na rust. Michiel van der Struijk, coach van de Voorburgers: ‘HIC begon aardig, maar na zes, zeven minuten pakten wij de draad op en domineerden we de rest van de wedstrijd. Met wat pech – waaronder een bal tegen de lat en tweemaal een bal op de paal – gingen we met een 0-0 stand de rust in. In de tweede helft bleven we spelen zoals in de eerste met het verschil dat we nu wél scoorden. De uitslag had zelfs nog hoger kunnen uitvallen, maar ik ben blij met de winst en vooral met de wijze waarop we gehockeyd hebben.’

Stefan Sprangers, coach van HIC, realiseert zich dat zijn team zich in de hoek bevindt waar de klappen vallen. Niettemin is hij niet ontevreden: ‘De beleving bij de jongens was er. De eerste tien minuten lieten we verzorgd spel zien en waren we volop in de aanval. Daarna was het de beurt aan Cartouche, maar mede dankzij goed keeperswerk van Paul Gruijthuijsen gingen we met een 0-0 stand de rust in. In de tweede helft zakten we wat weg, terwijl Cartouche juist beter speelde. Desondanks zijn de koppen zijn niet gaan hangen, maar zes tegendoelpunten in een helft incasseren, mag natuurlijk eigenlijk niet gebeuren.’

Saillant detail: de reservekeeper van HIC, Tobias Vink, maakte – waarschijnlijk tot zijn eigen blijdschap – in de tweede helft zijn debuut als veldspeler. Het wachten is nu op zijn eerste doelpunt…

Qui Vive – Nijmegen 1-2

De nipte nederlaag tegen Nijmegen deed Qui Vive-coach Tomek Kotulski met een teleurgesteld gevoel op de wedstrijd terugblikken: ‘In de eerste helft speelden we matig en creëerden we weinig kansen. Vanaf het derde kwart anticipeerden we beter op de druk die Nijmegen uitoefende en kwamen we op 1-1 na een mooie aanval. Helaas trokken we uiteindelijk toch aan het kortste eind. Als nieuw team zitten we in een proces en zijn we groeiende. Nijmegen is wat dat betreft een stuk verder. Lichtpuntje is dat wij vorig jaar met 2-7 klop kregen tegen hen en nu maar met één doelpunt verschil verliezen.’

Bas Bogaard, coach van de Nijmegenaren, zag dat zijn ploeg moeite had om echt door te drukken. ‘In de eerste helft kregen we volop scoringskansen. Daarvan maakten we er maar één. Dat kwam mede door goed werk van hun keeper (Hugo van Reeken, red.). De tweede helft speelden we te traag naar mijn mening. Qui Vive verdedigde bovendien compact. Terwijl wij met een man minder speelden vanwege een groene kaart kwamen zij er bij toeval een keer met succes doorheen. Van paniek aan onze kant was toen geen sprake: we kregen voldoende kansen om alsnog de winnende te maken.’

26. David Blom 0-1
54. Kyle Gladwin 1-1
63. Tijn Stuve (sc) 1-2

Schaerweijde – Were Di 2-0

Met een degelijke 2-0 overwinning verstevigde Schaerweijde zijn positie in de top drie. Hekkensluiter Were Di was zondag een volgende prooi voor de ploeg uit Zeist. Tim Oudenaller, coach van het winnende team: ‘We hebben in deze wedstrijd weinig tot niets weggegeven, mede omdat we verdedigend goed stonden. Were Di staat dan wel laatste, maar is zeker geen slecht team. Wij scoorden twee van de drie corners en hadden uit de veldkansen meer doelpunten kunnen maken, maar met deze 2-0 ben ik tevreden. Komende maand wachten achtereenvolgens Voordaan, Nijmegen en hdm – daar kijken we naar uit.’

29. Mark Weber (sc) 1-0
31. Mark Weber (sc) 2-0