PK (H): Horror in Breda! Push én Zwart-Wit degraderen

Het horrorscenario voor heel hockeyend Breda ontrolde zich vanmiddag in zijn volle omvang. Door de remise tussen Zwart-Wit en het al gedegradeerde Push (1-1) en de overwinning van HBS op HIC (1-3) degradeert nu niet alleen Push, maar ook Zwart-Wit rechtstreeks naar de Overgangsklasse. HBS klom dankzij de overwinning een plaatsje naar boven. Als nieuwe nummer tien op de ranglijst gaat het team van Thomas Immink play-outs spelen tegen Groningen of Breda.

 

 

Tsjonge jonge, wie had voor mogelijk gehouden dat HBS nog een soort van Houdini-act uit de mouw zou schudden? Trainer-coach Thomas Immink hield uiteraard rekening met alle mogelijke uitkomsten, maar deze stond eerlijk gezegd niet echt bovenaan.

Door de remise in de stadsderby Zwart-Wit-Push en de eigen overwinning op HIC (1-3) staat het team op de tiende plaats en kan het behoorlijk onverwacht nog play-outs gaan spelen.
HBS leek dood en begraven en gedoemd om volgend seizoen Overgangsklasse te gaan spelen. Het team leek rechtstreekse degradatie amper te kunnen ontlopen, maar uit de laatste vier duels scoorde het negen punten.
Immink: ‘Eigenlijk waren we vorige week al op sterven na dood. Wij verloren, maar doordat Push in de laatste minuut de 1-0 maakte tegen Nijmegen en Zwart-Wit gelijkspeelde, was er toch weer van alles mogelijk. En ik heb vandaag behoorlijk lopen ijsberen langs de lijn. Je volgt uiteraard de stand in Breda en wij hielden echt met kunst- en vliegwerk onze 1-2 voorsprong vast tijdens de tweede helft. Bob Booij haalde nog een bal van de lijn met een bebloede knie tot gevolg, maar die inzet hadden we vandaag ook absoluut nodig.’

‘Met goed gevoel naar play-outs’

Het was Rutger Klein, de trainer-coach van Zwart-Wit Dames 1, die zijn geode bekende Immink live op de hoogte hield van de tussenstand in Breda. Dit nadat HBS de punten op zak had. De ontlading was dan ook groot toen het daar bij 1-1 bleef.
Immink: ‘Maar goed, we zijn tiende en dus zijn wij er nog niet. We spelen nu play-outs, maar daar gaan we met een zeer goed gevoel in gelet op onze laatste reeks.’
Het worden trouwens drukke tijden voor de coach, want als hoofdcoach van Amsterdam MB1 speelt hij de finaleserie om het landskampioenschap. ’Het kan voor mij dus een schitterend seizoen worden, maar eigenlijk is dit het nu al met zoveel spanning.’


3 Reacties

  1. MIck

    Voor het seizoen dacht de coach van ZW nog aan mogelijk promoveren, is dat even tegengevallen.

  2. mickh

    Na het gesodemieter vorig jaar verdient pipo Wijzenbeek deze degradatie ten zeerste; karma in zijn opperste forma. Prachtig.

  3. GabyvanHout

    Jammer voor Het Brabantse hockey.


Wat vind jij? Praat mee...