PK (H): Hurley in laatste tien seconden voorbij SCHC

Nijmegen en Laren blijven prima presteren. De koploper en runner-up wonnen hun wedstrijd en hebben nu een voorsprong van zeven respectievelijk acht punten op nummer drie Hurley. Die laatste ploeg deed SCHC pijn door tien seconden voor tijd de winst veilig te stellen (2-3). Victoria had moeite met Gooische, maar dankzij een treffer van clubtopscorer Rick Doorenbos vijf minuten voor tijd, kan de ploeg uit Rotterdam opnieuw drie punten bijschrijven.

Heb je foto’s van één van de onderstaande wedstrijden? Mail ze naar redactie@hockey.nl

SCHC – Hurley 2-3

Het duel tussen ex-hoofdklasser SCHC en Hurley was een prooi voor de Amsterdammers. Daar zag het lange tijd niet naar uit. SCHC ging met een 2-0 voorsprong de rust in, maar moest toezien hoe Hurley steeds dichterbij kroop. Een strak backhandschot van Noam Sheridan en een intikker van Gijs Pieters na prachtig combinatiespel vanaf vóór de middenlijn brachten de uitploeg op 2-2. Terwijl SCHC alles op alles zette om alsnog de winst binnen te slepen, mocht Hurley in de zeventigste minuut een strafbal nemen. Een buitenkans die Indra Aerts feilloos benutte.

Hurley-coach Reinoud Wolff: ‘We waren de eerste helft beter, dus het was frustrerend dat we uit drie tegenkansen met 2-0 achter kwamen. In het derde kwart speelden zij wat afwachtend en zetten wij weinig druk, dus gebeurde er nauwelijks iets. Daarna moesten we wel en dat deden we met overtuiging. SCHC werd wat onrustig en speelde de bal verkeerd in, waar wij handig mee omsprongen. Aan onze drie goals zat geen greintje geluk: die hebben we gewoon heel goed uitgespeeld.

Matchwinner Indra Aerts: ‘De afgelopen tijd zaten we er niet lekker in als team. We verloren van HBS; speelden gelijk tegen Ring Pass. We hebben de afgelopen week veel met elkaar gezeten om te kijken wat er mis ging de afgelopen tijd, zowel mentaal als tactisch. We lieten bijvoorbeeld onze koppen snel hangen als er gelijk werd gemaakt, terwijl een gelijkspel ook een resultaat is. Vandaag bleven we vechten tot het einde en viel het kwartje onze kant op. Heel lekker en dat geeft een goed gevoel richting de laatste twee wedstrijden van dit jaar.’

5. Jelmer Uildriks 1-0
27. Jelmer Uildriks 2-0
49. Noam Sheridan 2-1
67. Gijs Pieters 2-2
70. Indra Aerts (sb) 2-3

Tilburg – Cartouche 2-1

12. Luka Peters 1-0
30. Timmo Kranstauber 1-1