PK (H): Schaerweijde bijna kampioen dankzij winst op Voordaan

Schaerweijde heeft een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap in de Promotieklasse. Dankzij een 4-1 overwinning op runner-up Voordaan staat de Zeister ploeg nu maar liefst zeven punten los van (de nieuwe) nummer twee HDM. Winst tegen Nijmegen komende week betekent voor Schaerweijde een terugkeer naar de Hoofdklasse.

HDM en ook Voordaan plaatsten zich voor de play-offs. Voor Qui Vive en Were Di was het een minder vrolijke zondag. Beide ploegen staan op het punt van degraderen naar de Overgangsklasse. HBS stuntte met een 2-1 winst op Nijmegen en geeft de tiende plaats daarmee over aan HIC dat in Almere zijn meerdere moest erkennen (2-1).

Schaerweijde – Voordaan 4-1

In een volgeladen De Kuil schoot thuisploeg Schaerweijde uit de startblokken. Een strafcorner in de zesde minuut leverde direct een doelpunt op. Mark Weber sleepte onverbiddelijk raak. Twee minuten later verdubbelde de ploeg van Tim Oudenaller de score dankzij een treffer van clubtopscorer Jelle Westendorp. Ook in het tweede kwart bewees Mark Weber zijn waarde. Bij de tweede strafcorner van de roodhemden trof de verdediger opnieuw doel.

Afgezien van een tweetal strafcorners waren de kansen voor Voordaan schaars. Drie minuten voor rust prikte spits Erik Hemesath toch ineens de 3-1 binnen. De achterstand verder inlopen, deed het team van Peter Jonker in de tweede helft niet. Thur Stadelmaier soleerde nog wel prachtig de cirkel in en was Schaerweijde-keeper Jan de Wijkerslooth al voorbij, maar zag zijn push op goal van de lijn gehaald worden. Met een benutte strafbal gooide Jelle Westendorp de wedstrijd twee minuten voor tijd definitief in het slot.

Schaerweijde-middenvelder Pepijn Luijkx: ‘Van tevoren wisten we: het gaat een strijd tussen de nummers één en twee zou worden, die elkaar ook nog eens door en door kennen. We hebben een tactisch plan afgestemd en dat perfect uitgevoerd. Dat we hier met zoveel overmacht van de nummer twee hebben gewonnen, voelt heel erg lekker.’

Met twee doelpunten binnen acht minuten had Schaerweijde een heuse droomstart. Luijkx: ‘We hebben zoveel kwaliteit voorin en een goede corner. Dan weet je dat je snel doelpunten kan maken. Dat gebeurde ook. Daarna hebben we het extreem volwassen uitgespeeld. We zijn niet echt in de problemen gekomen. Ons team bestaat uit een geweldige mix van extreem grote talenten en ervaren jongens waar ik zoveel vertrouwen in heb dat ik geen moment het gevoel heb gehad dat we het nog uit handen zouden geven.’

Met nog drie wedstrijden te gaan en zeven punten voorsprong op HDM en acht op Voordaan kan je toch wel stellen dat het kampioenschap binnen handbereik is voor Schaerweijde. ‘Een slappe tekst, maar we zijn er nog niet’, meent Luijkx. ‘De kracht van dit team is dat we elke wedstrijd op zich benaderen. We willen laten zien waarom wij de nummer één van de Promotieklasse zijn. Ik sluit niet uit dat er een biertje gedronken gaat worden, maar dinsdag gaat de knop om naar Nijmegen en kijken of we daar kampioen kunnen worden.’

Pepijn Luijkx tijdens de wedstrijd tegen Voordaan. Foto: Jan Kruijdenberg/Orange Pictures

41. Tijn Stuve 2-1

Vreugde bij de heren van HBS na een doelpunt tegen Nijmegen (2-1) in de Promotieklasse. Foto: Nico Hortensius

Laren – Were Di 3-2

1. Sebastien Chapel 1-0
17. Thomas Selles 2-0
45. Thomas Selles 3-0
50. Olivier Marres 3-1
53. Noud Borsten 3-2

Qui Vive – HDM 0-3

8. Stijn van Pelt 0-1