Round-up PK (H): Gooische kruipt uit gevarenzone, remise Vic

Nijmegen en Victoria blijven maar stuivertje wisselen als het om de koppositie van de Promotieklasse Heren gaat. Stond Victoria zondagochtend nog bovenaan, ’s middags was het weer Nijmegen dat zich koploper mag noemen. Onderin de ranglijst boekte Gooische een nipte 0-1 zege op Cartouche.

Met zijn rake strafcorner was Gooische-verdediger Foppe Houting matchwinnaar van het kelderduel waarin vooral veel kaarten (acht, waaronder twee gele) vielen. Door de overwinning verstevigt Gooische zijn negende plek op de ranglijst. Cartouche daarentegen zakt naar plaats elf, waarmee het virtueel op degraderen staat. De ploeg van coach Robbert Groeneveld heeft wel nog een wedstrijd tegoed: het inhaalduel op en tegen Tilburg vanwege het overlijden van Tilburg-manager Nol van Aalst. Dat vindt aanstaande donderdag 28 maart om 20.00 uur plaats.

Victoria wist niet te winnen van Hurley. De Rotterdammers leken op een verlies af te stevenen na de 1-0 van Hurley-spits Indra Aerts. Maar zoals wel vaker dit seizoen lukte het Victoria toch om vlak voor tijd een punt binnen te halen. Routinier Joost van Eijck tekende vijf minuten voor tijd uit een strafcorner voor de gelijkmaker.

Nijmegen had een eenvoudigere middag. Voordaan werd in eigen huis met 4-1 geklopt. Met twee doelpunten was Tijn Stuve namens de Gelderlanders het meest productief. Nijmegen en Victoria hebben nu evenveel punten (31). Tijdens de volgende speelronde, op 7 april, spelen de ploegen tegen elkaar.

Foto: Monique Duran

Foto: Monique Duran

Foto: Monique Duran

Foto: Monique Duran

Foto: Monique Duran

Foto: Monique Duran

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...