Round-up PK (H): Nijmegen aan kop, Gooische wint kelderkraker

Gooische heeft een belangrijke slag geslagen in de strijd om handhaving in de Promotieklasse. In eigen huis was de ploeg van coach Dider Meijer in de kelderkraker met 3-0 te sterk voor hekkensluiter Xenios. Hierdoor stijgen de Bussummers van de elfde naar de negende plek. Een andere laagvlieger, Cartouche, hield Victoria verrassend op 1-1. Door het puntenverlies verloren de Rotterdammers de koppositie aan Nijmegen dat een beter doelsaldo heeft.

Lange tijd zag het er zelfs naar uit dat Cartouche er met drie punten vandoor zou gaan. Mats Dicke zette de nummer tien van de competitie halverwege de eerste helft op 1-0. Pas in de allerlaatste minuut van de wedstrijd bracht Berend van Langeveld Victoria uit een strafcorner op gelijke hoogte. Door het puntenverlies moet
Vic nu Nijmegen, dat middenmoter Push nipt met 2-1 versloeg, voor zich dulden op de ranglijst.

De kelderkraker tussen Gooische en Xenios was in feite geen moment spannend. Al na elf minuten stond de thuisploeg op 2-0, dankzij een strafbal van Foppe Houting en een doelpunt van spits Jip Dassen. Na rust bouwde Gooische zijn voorsprong uit. Een fraaie aanval werd door Daan Schooleman keurig binnengetikt.

Xenios-coach Basten Pels heeft alle reden tot zorg. Foto: Jorge Schafraad

Almere is de nieuwe nummer elf op de ranglijst. Afgelopen donderdag werd hoofdklasser Laren nog met 3-0 verslagen in de strijd om de Gold Cup. Thuis moesten de Flevolanders drie dagen later hun meerdere kennen in Voordaan. In het doelpuntrijke duel (2-5) scoorde IJse Dubbeldam twee keer namens de uitploeg, die nog altijd op de zesde plek van de ranglijst is terug te vinden.