Round-up PK (H): top drie blijft met lege handen achter

Aan verrassende uitslagen geen gebrek in de twaalfde speelronde van de Promotieklasse Heren. Zo verloor de gehele top drie. Koploper Nijmegen moest na een doelpuntrijk duel buigen voor SCHC (7-4). Hurley klopte runner-up Laren met 1-0, terwijl Victoria verloor van Ring Pass (3-1). Nummer elf van de ranglijst en promovendus Gooische startte de tweede seizoenshelft uitstekend door Hoofdklasse-degradant Tilburg met 2-0 te verslaan.

Laren stond op de ranglijst slechts één punt achter Nijmegen. Met een overwinning op en tegen Hurley had de ploeg van Nanco Jansonius de koppositie overgenomen. Daarin slaagde Laren niet, tot ongenoegen van Jansonius. Een doelpunt van Hurleyaan Hjalmar Voskuil in de zevende minuut na rust bleek het enige van de wedstrijd.

Jansonius: ‘Op het derde kwart na hebben een uitstekende wedstrijd neergezet. De eerste helft waren we super dominant en creëerden we de nodige kansen, zelfs voor open goal. Zo’n uitgelezen kans missen, kan niet op dit niveau. Na rust begonnen we minder, waardoor Hurley meer voeling kreeg. De goal die zij maakten, was een van de weinige kansen voor hen in de tweede helft. Tijdens het laatste kwart speelden we weer fantastisch. Met vier corners op rij na het laatste fluitsignaal hadden we ook weer genoeg opties voor het scoren van de gelijkmaker.’

Mede dankzij het effectieve optreden van Hurley-spits en eerste uitloper Gijs Pieters kwam het niet zover. Jansonius: ‘Over de wedstrijdinstelling en hoe we gespeeld hebben, verwijt ik niemand wat. Wat het wrang maakt, is dat we hebben verloren omdat we het zelf niet hebben afgemaakt. Wij hebben gedomineerd en dan behoor je te winnen. Daarin verwijt ik de jongens wél wat. Als je op hoog niveau sport bedrijft, gaat het spel om weinig kansen tegen krijgen en zelf kansen creëren én afmaken. Zelfs de gratis goals maakten we niet vandaag.’

Zo blijft Laren op de tweede plek van de ranglijst staan, terwijl Hurley inloopt en als nummer drie nu nog vier punten te overbruggen om op gelijke hoogte met de Gooise ploeg te komen. Jansonius: ‘Vooraf dacht ik dat we wel eens tegen een verlies konden aanlopen tegen Hurley, maar nu ik de wedstrijd heb gezien, baal ik stevig. Dit was niet nodig en we hadden fantastische zaken kunnen doen, maar het is wat het is.’

Vreugde bij Gooische na de 2-0 winst op Tilburg in de Promotieklasse Heren. Foto: Rogier Balk