Round-up PK (H): Nijmegen raakt koppositie kwijt aan Victoria

Na een week is Nijmegen de koppositie in de Promotieklasse alweer kwijt. De ploeg liet zondag dure punten liggen in de strijd om rechtstreekse promotie. Op en tegen SCHC kwamen de Gelderse mannen niet verder dan 1-1. Omdat Victoria wél won, met 2-0 van Almere, nemen de Rotterdammers de koppositie over. SCHC en Hurley delen plek drie. Het onderlinge verschil tussen de nummer één en de nummer vier is nu slechts vier punten.

De wedstrijd tussen Tilburg en Cartouche werd afgelast vanwege het plotselinge overlijden van Tilburg-manager Nol van Aalst.

Voordaan en Hurley maakten er een doelpuntrijke wedstrijd van. Binnen tien minuten stond het al 0-2 in het voordeel van de mannen uit Amstelveen. Topscorer Indra Aerts prikte beide doelpunten binnen. Pas na de 0-3 van Benjamin Walker deed Voordaan iets terug. Tom Frohn verkleinde de achterstand tot 1-3. Nog vóór rust was het opnieuw aan Hurley. Uit een strafcorner scoorde Borja Llorens de 1-4.

Borja Llorens scoorde een gele kaart en twee doelpunten tegen Voordaan. Foto: Willem Vernes

Na een onrustige fase in het begin van de tweede helft, waarin zowel Voordaan (Thomas van Battum) als Llorens een gele kaart kreeg, was het diezelfde Llorens die de 1-5 binnensleepte. De 2-5 van Voordaan-spits Mike Huisman was er slechts een voor de statistieken.