Round-up PK (H): Nijmegen verslikt zich in Voordaan, Tilburg aan kop

Op de vierde speeldag in de Promotieklasse Heren liet Nijmegen zien feilbaar te zijn. Op bezoek bij Voordaan verloor de ploeg met 3-2, de eerste zege voor de hoofdklassedegradant. Door de nederlaag verloor Nijmegen ook nog eens de koppositie aan Tilburg, dat met 2-2 gelijkspeelde tegen Almere.

In het eerste deel van de wedstrijd leek er voor Nijmegen geen vuiltje aan de lucht. Strafcornergoals van David Blom en Jorn Gerritsen leverden een 0-2 voorsprong op. Maar Voordaan zat niet bij de pakken neer. Waar het eerder in de competitie nog een 0-4 voorsprong uit handen gaf tegen Cartouche (4-4) stond de ploeg van coach Peter Jonker nu aan de goede kant van de score. Het winnende doelpunt van Stijn Ekelmans kwam 26 minuten voor tijd tot stand, waarna de ex-hoofdklasser de winst niet meer uit handen liet glippen.

Nijmegen-topscorer David Blom, hier in duel met Voordaan-aanvoerder Mats Tigchelhoff, scoorde wel, maar zag zijn ploeg toch verliezen. Foto: JMO/Orange Pictures

Tilburg en Almere hielden elkaar lange tijd in evenwicht, tot jeugdinternational Isaac Jozefzoon namens de Flevolanders de score openden. Almere leek er met een driepunter vandoor te gaan, tot Tilburg vijf minuten voor tijd een strafcorner versierde. Wie anders dan Pim Haring, vorige week goed voor een hattrick, slingerde de gelijkmaker binnen. Met acht punten uit vier duels staat Tilburg nu op de eerste plek.

SCHC en Push sloegen al om 12.00 uur af vanwege de thuiswedstrijd van de dames van SCHC later op de middag tegen Den Bosch. Push leek in eerste instantie het best uit de voeten te kunnen met het vervroegde tijdstip. Via doelpunten van Bart Versluis en Gijs Maas kwam de ploeg uit Breda op een redelijk comfortabele 0-2 voorsprong. Tot Jelmer Uildriks het op zijn heupen kreeg en eigenhandig de stand gelijktrok. Daarmee boekten de Bilthovenaren al hun derde gelijkspel op rij.