Topscorers: Gitte Michels nadert clubrecord bij Hurley

Met vijf doelpunten in haar laatste vier duels heeft Hurley’s Gitte Michels zich bij de beste schutters in de Tulp Hoofdklasse Dames geschaard. Bij de mannen is Bloemendaal-aanvaller Roel Bovendeert bezig aan een opmars. Een trapje lager heeft de Promotieklasse Dames sinds afgelopen weekend een nieuwe topscorer met Liz Klompmaker van Groningen.

Tulp Hoofdklasse Dames

Topscorer Yibbi Jansen (SCHC) kwam afgelopen weekend voor het eerst in 2023 eens níet tot scoren in de Tulp Hoofdklasse Dames. De naaste achtervolgers voerden hun productie alledrie wél op. Lola Riera (HGC) en Michelle Fillet (Amsterdam) scoorden één keer, Gitte Michels (Hurley) zelfs twee keer.

Michels staat na zestien speelronden op dertien doelpunten. Haar tweede treffer tegen Tilburg betekende haar vijftigste Hoofdklasse-doelpunt in dienst van Hurley. Ze had vijf seizoenen nodig om tot dat aantal te komen. Geen enkele andere speelster van Hurley kwam in die periode tot zoveel doelpunten.

Met dertien goals nadert Michels bovendien een persoonlijk record in de Hoofdklasse. In het seizoen 2018-2019 kwam de strafcornerspecialiste tot veertien treffers in dienst van Hurley. Dat is overigens ook het clubrecord voor een speelster van de Amstelveense club.

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOT.
Yibbi Jansen SCHC 2 15 2 19
Lola Riera HGC 13 1 14
Michelle Fillet Amsterdam 8 4 1 13
Gitte Michels Hurley 11 2 13
Felice Albers Amsterdam 9 2 11
Pien Dicke SCHC 11 11
Frédérique Matla Den Bosch 6 4 10
Annebregt Rietveld Rotterdam 8 2 10
Ginella Zerbo SCHC 9 1 10
Demi Hilterman Bloemendaal 9 9
Freeke Moes Amsterdam 7 1 8

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Tulp Hoofdklasse Heren

De bovenste vier spelers in het topscorersklassement kwamen afgelopen weekend allemaal tot scoren. Jip Janssen (Kampong) en Jeroen Hertzberger (Rotterdam) scoorden allebei twee keer, respectievelijk tegen HDM (3-0) en Voordaan (1-4). Ook strafcornerkanonnen Aki Käppeler (Klein Zwitserland, twee goals) en Alexander Hendrickx (Pinoké, één treffer) schoten weer raak.

In de subtop maakt Roel Bovendeert de laatste weken flinke progressie. De aanvaller van Bloemendaal maakte in 2023 al vijf doelpunten. Alleen Janssen was productiever in dit kalenderjaar (elf treffers). Bovendeert staat nu op elf doelpunten in dit seizoen en heeft nog vier goals nodig voor een nieuw persoonlijk record. In de jaargang 2015-2016 finishte hij op veertien doelpunten.

SPELER CLUB VD SC SB TOTAAL
Jip Janssen Kampong 0 25 1 26
Jeroen Hertzberger Rotterdam 8 11 5 24
Aki Käppeler KZ 0 14 1 15
Alex Hendrickx Pinoké 0 14 0 14
Thierry Brinkman Bloemendaal 12 1 0 13
Koen Bijen Den Bosch 10 2 0 12
Duco Telgenkamp Kampong 11 1 0 12
Roel Bovendeert Bloemendaal 9 2 0 11
Tim Swaen Bloemendaal 0 8 2 10
Boris Burkhardt Amsterdam 4 5 0 9
Jeremy Hayward Den Bosch 1 8 0 9
Jelle Galema Oranje-Rood 5 2 2 9
Miles Bukkens Pinoké 3 6 0 9

 

Bekijk hier de volledige lijst doelpuntenmakers

Promotieklasse Dames

De Promotieklasse Dames heeft na vijftien speelronden een nieuwe topscorer. Groningen-aanvaller Liz Klompmaker maakte drie van de vijf doelpunten in de gewonnen uitwedstrijd bij HBS (1-5) en staat nu op twaalf treffers dit seizoen. Dat is er eentje meer dan Janneke van de Venne van Oranje-Rood, die zondag één keer scoorde op bezoek bij Huizen (1-4 zege).

Liz Klompmaker, dit seizoen al goed voor twaalf treffers namens Groningen. Foto: Marcel van den Bos/Orange Pictures.

Namens Leonidas is Mikki Roolaart bezig aan een indrukwekkende opmars. Ze kwam als enige speelster in de Promotieklasse tot scoren in de laatste vier speelronden (zes goals) en maakt nu met zeven doelpunten deel uit van de brede subtop.

SPEELSTER CLUB GOALS
Liz Klompmaker Groningen 12
Janneke van de Venne Oranje-Rood 11
Dhymara Lacroes Almere 10
Bo van Kempen MOP 10
Amber Folmer Huizen 8
Daphne Voormolen Victoria 8
Floks van der Beek Groningen 7
Mikki Roolaart Leonidas 7
Tess Olde Loohuis MOP 7

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Heren

De topvijf spelers van het topscorersklassement kwamen afgelopen zondag allemaal tot scoren. David Blom (Nijmegen, één goal tegen Laren) voert de lijst nog altijd aan, met Joep Troost (Almere, één goal tegen Cartouche) in zijn kielzog.

Namens Gooische deed Foppe Houting goede zaken: hij scoorde twee keer tegen Push, maar liep wel als verliezer het veld af na een doelpuntenfestival (4-5).

SPELER CLUB GOALS
David Blom Nijmegen 17
Joep Troost Almere 15
Foppe Houting Gooische 13
Bram Weers SCHC 12
Cédric Terwel SCHC 12
Kenny Bain Laren 11
Manuel Verga Almere 10
Mats Dicke Cartouche 10
Jordi Schramel Laren 10
Rick Doorenbos Victoria 10
Conor Empey SCHC 9

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

 


Wat vind jij? Praat mee...