2e t/m 4e Klasse: Ypenburg of Liberty? Walcheren bepaalt

Nog maar 1 speelronde en ook de competities in de Tweede, Derde en Vierde Klasse (met uitzonder van de Vierde Klasse Heren C) zit erop. De voorlaatste speelronde leverde opnieuw enkele kampioenen op: DSHC, VVV, Bully, Nuenen, Nova en Gilze-Rijen: van harte. 

Tweede Klasse Heren

In Poule B van de Tweede Klasse stond een regelrechte kraker op het programma. Nummer 2 DSHC ontving koploper Ommoord op het eigen Delftse terrein. 2 wedstrijden voor het einde kon deze wedstrijd wel eens beslissend zijn voor het kampioenschap. De studs gingen, dankzij een rake strafbal, met de 2-1 winst ervandoor en wisselen daardoor van plek met de tegenstander. DSHC heeft nu dus de beste papieren, 1 punt voorsprong, voor het kampioenschap en mogen deze aanstaande zondag bij de buren van Rijswijk, nummer 5 op de ranglijst, verzilveren. Ommoord moet afwachten én winnen van nummer 3 De Warande, dat in theorie ook nog kampioen kan worden. Ook nummer 4 Barendrecht maakt nog, weliswaar geringe, kans op de 1e plek.

Facebook DSHC Ommoord

 

Tweede Klasse Dames

2 kakelverse kampioenen in de Tweede Klasse Dames. VVV won met klinkende cijfers van Purmerend: 9-1, waardoor ze niet te achterhalen zijn door de vrouwen van Fletiomare. De Amstelveners zien we volgend seizoen terug in de Eerste Klasse. Bully pakte de titel in Poule D door 0-4 te winnen van Twente. Concurrent Phoenix won ook, met 2-1 van Quick Stick, maar kan het gat van 4 punten met de Oldenzaalse ploeg niet meer overbruggen met nog slechts 1 wedstrijd op het programma.

Facebook VVVFacebook Bully

 

Derde Klasse Heren

De laatste kampioen in de Derde Klasse Heren is bekend. Nuenen won met 1-3 van Vlijmen en slaat een gat van 4 punten met de concurrentie. Met het resterende laatste duel genoeg voor het kampioenschap. Alle 6 nummers 1 zijn nu bekend: Noordwijk (Poule A), HDS (B), Blerick (D), Shinty (E) en Almelo (F). Allen gefeliciteerd!

Nuenen

Derde Klasse Dames

Eerder deze week berichtten wij al over de unieke prestatie van de dames van Nova. Zowel Dames 1 als 2 en 3 werden kampioen. Dames 1 werd dat in de Derde Klasse C, door met 4-0 te winnen Don Quishoot en zo concurrent Boxmeer het nakijken geeft.

De dames van Derby kunnen zondag kampioen worden in Poule B – de Zwijndrechters hebben genoeg aan 1 puntje om Ommoord voor te blijven.

Nova

 

Vierde Klasse Heren

Gilze-Rijen is de kampioen kampioen van Poule A. Concurrent Don Quishoot verloor met 5-4 van Rapide, maar Gilze-Rijen liet er zelf ook geen gras over groeien door met 12-1 te winnen van DVS. De partybus is in ieder geval al geboekt om op Teteringen het feestje dunnetjes over te doen.

In Poule C blijft het spannend. De mannen moeten nog een paar wedstrijden en Loenen staat nu bovenaan. Hisalis heeft 2 punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

Gilze-Rijen Heren 1 kampioen

 

Vierde Klasse Dames

Het is ongekend spannend in Poule D. Liberty kon afgelopen zondag het kampioenschap binnenslepen, maar verloor met 4-3 van nummer 4 Hoekse Waard. De Dongense ploeg zit daardoor al een week in spanning, want nummer 2 Ypenburg speelt vanavond en zondag wedstrijden. Bij dubbele winst is het kampioenschap voor de Haagse dames, die beide duels thuis spelen. Vrijdag wacht nummer 3 Walcheren, zondag komt Waddinxveen langs. Liberty krijg zondag Walcheren op bezoek. De Zeelanders hebben dus een aardige vinger in de pap bij het beslissen van het kampioenschap.

 


Wat vind jij? Praat mee...