Hockey op tv: Ziggo bij HGC-Den Bosch, NOS naar Pinoké

De topper tussen HGC en Den Bosch in de Hoofdklasse Dames is zondag rechtstreeks te zien bij Ziggo Sport. De camera’s van de NOS staan ’s middags bij de kraker tussen Pinoké en Kampong in de Tulp Hoofdklasse Heren.

De live-uitzending rond HGC-Den Bosch start om 12.00 uur en is te zien op Kanaal 14 en op Ziggo Sport Select. De wedstrijd tussen de nummers drie en één van de ranglijst begint om 12.10 uur. HGC won dit seizoen alle vijf thuiswedstrijden, terwijl Den Bosch in vijf uitduels pas twee punten verspeelde. De koploper is sowieso ongeslagen dit seizoen (acht zeges, twee gelijke spelen) en heeft zes punten voorsprong op naaste belagers Amsterdam, HGC en SCHC.

Eindelijk weer zege HGC?

Als we kijken naar de onderlinge wedstrijdhistorie dan valt op dat HGC ruim twintig jaar geleden voor het laatst een competitieduel met Den Bosch winnend afsloot. Dat gebeurde op 18 maart 2001 aan de Oosterplas. Mijntje Donners zette de Bossche ploeg toen nog wel op een 1-0 voorsprong, maar doelpunten van Valeria Cnossen en Ellis Verbakel bezorgden HGC – destijds middenmoter – een knappe 1-2 zege. Den Bosch verkeerde in die fase in een kleine vormcrisis en bleef begin 2001 vier wedstrijden op rij zonder overwinning, een zeldzaam zwakke reeks voor Bossche begrippen.

18 maart 2001: Carina van Zijl (HGC) heeft Mijntje Donners ten val gebracht. Foto: Hockey Magazine

Kampong sterk tegen Pinoké

De NOS zendt zondagmiddag een samenvatting uit van Pinoké-Kampong, een duel tussen de nummers vier en drie van de ranglijst. Kampong bouwde de afgelopen seizoenen aan een geweldige reeks tegen Pinoké: de ploeg is al negentien competitiewedstrijden op rij zonder nederlaag tegen De Steekneuzen (W18 G1). De laatste overwinning van Pinoké stamt van 6 november 2011: 0-2 in Utrecht door goals van Justin Reid-Ross en Ward Grasveld.

Hockey.nl langs de lijn

Ook komende zondag volgen we alle wedstrijden uitgebreid in onze liveblogs van de Hoofdklasse Dames (vanaf 12.00 uur) en Tulp Hoofdklasse Heren (vanaf 14.15 uur). Onze verslaggevers staan langs de lijn bij de dubbel op Klein Zwitserland, bij het duel tussen de mannen van Tilburg en Rotterdam en bij de topper Oranje-Rood – Bloemendaal. Verslagen van die wedstrijd vind je zondagmiddag terug op de site. ’s Avonds kun je de goals van alle Hoofdklassewedstrijden terugkijken.

Programma’s


Wat vind jij? Praat mee...