Hoogtepunten Hoofdklasse (H+D): speelronde 10 seizoen 2021/2022

In de Tulp Hoofdklasse Heren en Hoofdklasse Dames stond op zondag 31 oktober 2021 de tiende speelronde op het programma. Bekijk hier de hoogtepunten.

Hoofdklasse Dames:

Den Bosch – Klein Zwitserland 

hdm – Pinoké 

Victoria – Oranje-Rood

Kampong – Amsterdam

Hurley – HGC

Hoofdklasse Heren:

Bloemendaal – Amsterdam 

Rotterdam – Pinoké

Kampong – HGC

Hurley – Oranje-Rood

Den Bosch – Klein Zwitserland


3 Reacties

  1. Sjang Fijen

    Laat ik beginnen met een compliment voor Klein Zwitserland. Vaak met de moed der wanhoop, maar ook meerdere keer met sterk aanvallend spel hielden ze Den Bosch van het lijf. Vreugde alom bij KZ , zichtbaar zwaar balen na de wedstrijd bij de lands- en Europees kampioen. Over de wedstrijd gemeten was Den Bosch de aanvallende ploeg met snel en kundig hockey. Prima spel, tot,,,,,,,,, in de buurt van cirkel, daar stokte de aanval. Dit is niet incidenteel, dit zagen we ook tegen Amsterdam en nog sterker tegen SCHC. Afronden en scoren is het probleem van dit team. Kwam er een DB schot op doel dan was dat erg vaak recht op de keeper. Zo maak je te weinig velddoelpunten is gebleken. Een kundige Bossche supporter zei " ze bewegen te weinig in en rond de cirkel, staan maar te staan en zo kan de tegenstander je uitspelen, Weg kans." Goed, je kunt zeggen DB staat nog steeds 6 of 7 punten voor op een legertje achtervolgers. Houden zo , liefst nog uitbreiden, maar evenzeer een mooie taak voor coach Marieke Dijkstra, die gelukkig van aanvallend en sprankelend spel houdt, ook weet wat winnen is, de gang naar velddoelen op te krikken. Succes dames. Groet van............Sjang

  2. pietersmits

    Als een team niet lekker draait, komt dat vaak in de spits tot uiting. Wil zeker niet zeggen dat daar ook het probleem ligt. Eens dat het in de cirkel zonder bal wel veel te passief is. Wat ik momenteel vooral mis bij Den Bosch is tactisch inzicht en felheid. Lijkt me dat de coach daar toch een belangrijke rol in moet vervullen. Voorlopig kunnen ze het zich veroorloven, maar of ze zo ook kampioen kunnen worden?

  3. robdux

    DB geeft straks echt gas. Nu niet nodig.


Wat vind jij? Praat mee...