Playoff-wedstrijden gaan na gelijkspel direct over op shoot-outs

Als de Hoofdklasse playoff-wedstrijden Amsterdam – Rotterdam en Bloemendaal – Kampong zaterdagmiddag na 70 minuten gelijk eindigen, worden direct shoot-outs genomen om de winnaar te bepalen. Er is geen verlenging.

Voor de play-offs geldt het best-of-three-principe; de ploeg die als eerste twee zege behaalt, wint  de playoff-serie. Elke wedstrijd in de play-offs moet een winnaar opleveren. Bij een gelijke eindstand na 70 minuten nemen de ploegen direct shoot-outs. Dit jaar is er, in tegenstelling tot voorgaande jaren, dus geen verlenging. Elke team neemt om en om vijf shoot-outs. Als de stand na die serie gelijk is, nemen de ploegen om en om één shoot-out, totdat er een winnaar is.

Amsterdam moet in eigen huis (let op: aanvang 15.35 uur) winnen van Rotterdam om een beslissend derde duel uit het vuur te slepen. Rotterdam won woensdag het eerste duel met 2-0. De hoogte van de uitslag van de playoff-wedstrijd doet niet ter zake. Als Amsterdam wint, spelen de ploegen zondag het beslissingsduel. Wederom bij Amsterdam omdat die ploeg in de competitie hoger eindigde dan Rotterdam.

Bloemendaal won het eerste duel bij en van Kampong en kan zaterdag de andere halve finale beslissen. Als Kampong wint, volgt er ook een derde duel.

De play-offs van de Hoofdklasse Dames starten zondag om 12.30 uur met de eerste duels tussen Oranje-Rood – Den Bosch en Amsterdam – SCHC.

 


Wat vind jij? Praat mee...