Round-up 2e-4e klasse: collectieve off-days en biertraktaties

Van een collectieve off-day bij de top 3 in de Dames 2e klasse D, tot reuzendoders in de heren 3e klasse D en een biertraktatie in de dames 3e klasse E: de hoogtepunten uit de 2e, 3e en 4e klasse van afgelopen zondag. 

Tweede klasse Heren

De mannen van Terriërs hadden zondag op gelijke hoogte kunnen komen met Alliance, met de nadruk op ‘hadden’. Bij Alliance werd het uiteindelijk 2-2, waardoor Alliance nog steeds 3 punten voorsprong heeft op de Terriërs. De geel-zwarten herstelden zich wel knap: Alliance kwam namelijk al na 35 seconden op een 1-0 voorsprong.

Terriers

Tweede klasse Dames

Een collectieve off-day van de top 3 in poule D zondag. Koploper Phoenix kwam niet verder dan 1-1 tegen middenmoter Barneveld, en runner-up Quick Stick ging op eigen veld met 1-3 onderuit tegen het 4 plaatsen lager staande Civicum. Nummer 3 Leeuwarden kon ook slechts 1 puntje meenemen uit het lager geplaatste Twente. Door dat puntverlies kon Bully profiteren: die ploeg won met 2-0 van Lochem, en nam daardoor de 3e plaats over van Leeuwarden.

Phoenix

Derde klasse Heren

DDHCMiddenmoter en ‘reuzendoder’ DDHC deed goede zaken in poule C door een puntje af te snoepen van nummer 2 Son: thuis bij DDHC werd het 2-2. Ook nummer 3 Drunen liet punten liggen door een gelijkspel bij laagvlieger Vlijmen. Al met al dus letterlijk en figuurlijk een zonnige dag voor koploper Nuenen: zij staan nu 6 punten los.

Nuenen

Derde klasse Dames

Een bittere pil zondag voor koploper in poule E Spandersbosch Dames 1: uit werd op Zwaluwen in de laatste minuut met 2-1 verloren. Gelukkig voor de dames uit Hilversum leverde een vorige week afgesloten weddenschap het gewenste resultaat op: middenmoter Nieuwegein won met 2-1 van runner-up Soest, waarna een delegatie van Spabo afreisde naar de Nieuwegeinse dames om hen op het beloofde bier te trakteren. Spandersbosch blijft door het verlies van Soest op 5 punten voorsprong, maar zag wel Baarn inlopen naar een gedeelde 2e plaats met Soest.

Spabo

Vierde klasse Heren

Lelystad H1 liet er zondag geen twijfel over mogelijk dat zij de verdiende koploper zijn in poule D. Harlingen, één-na-laatst in de poule, werd uit met 0-10 aan de kant gezet. Medekoploper Emmen won, zij het minder overtuigend, ook. Uit bij Hardenberg werd het 3-4. Nummer 3 op de ranglijst Roden liet wel punten liggen: de ploeg ging met 4-1 onderuit bij Salland.

Lelystad

Vierde Klasse Dames

In poule D werd zondag een cruciale wedstrijd gespeeld: nummer 1 Ypenburg tegen nummer 2 Liberty. Door het 0-0 gelijkspel blijft Ypenburg, nog altijd ongeslagen, koploper. Helemaal ongeschonden kwamen ze niet uit de strijd, zo kunnen we zien. Maar de nummer 1 positie behouden én lekkere koekjes eten: dat maakt veel goed.

Ypenburg


Wat vind jij? Praat mee...