Speelschema Hoofdklasse: direct topper Rotterdam-Amsterdam

De competitieleiding van de KNHB heeft het programma van onder meer de Hoofdklasse Dames en Heren voor het seizoen 2018/2019 bekendgemaakt. Ook de programma’s voor de overige teams uitkomend in de Bondscompetitie, met uitzondering van de Vierde Klasse, zijn gepubliceerd. Bij de heren staat in het openingsweekend meteen een topper op het programma: Rotterdam – Amsterdam. Landskampioen bij de dames, Den Bosch, begint het seizoen met een uitwedstrijd tegen Huizen.

De wedstrijdschema’s van de Hoofdklasse tot en met de Derde Klasse zijn in de loop van de middag te zien via de Standenmotor-applicatie op www.knhb.nl en op hockey.nl. Het programma voor de Vierde Klasse wordt uiterlijk 15 augustus bekendgemaakt. De programma’s voor de Districtscompetities worden uiterlijk 20 augustus gepubliceerd.

Vrijdagavonden

Net als vorig seizoen worden in de Hoofdklasse een aantal duels op de vrijdag gespeeld: bij de mannen vijf speelrondes en bij de vrouwen drie. De reden hiervoor is onder andere de introductie van de Hockey Pro League. Bij de samenstelling van het programma voor de Hoofdklasse heeft de competitieleiding van de KNHB daarnaast rekening gehouden met enkele andere belangrijke punten: de kalender van Europese toernooien, zoveel mogelijk dubbels voor clubs met zowel een heren- als damesteam in de Hoofdklasse en een gelijkmatige verhouding tussen thuis- en uitduels.


2 Reacties

  1. maartenhbs

    Waar blijven de speelschema’s 18/19 voor de promotieklasse?

    1. HansDrop

      Ja. ...Waarom moet dat zo lang duren .


Wat vind jij? Praat mee...