Round-up Tulp HK (D): zeges voor Amsterdam en Oranje-Rood

De dames van Oranje-Rood hebben onderin de Tulp Hoofdklasse Dames goede zaken gedaan. Concurrent Bloemendaal werd zaterdag op ‘t Kopje met 3-4 verslagen. Amsterdam had haar handen vol aan Tilburg, maar pakte de volle buit dankzij een 3-2 overwinning.

De twee minst productieve ploegen in de Tulp Hoofdklasse Dames maakten er op ‘t Kopje een doelpuntrijke wedstrijd van. De toeschouwers werden getrakteerd op zeven doelpunten waarbij Oranje-Rood uiteindelijk één doelpunt meer maakte dan de thuisploeg. Het winnende doelpunt viel vlak voor tijd en kwam van de stick van Janneke van de Venne. Met de zege kwam er een einde aan een reeks van zes nederlagen op rij in uitwedstrijden voor Oranje-Rood, de langste reeks van de club in de hoofdklassehistorie. De druiven waren zuur voor Bloemendaal. Ondanks twee treffers van de teruggekeerde Demi Hilterman lukte het Bloemendaal opnieuw niet om op eigen veld te winnen. In de laatste dertien duels won de ploeg slechts eenmaal.

Met haar tiende doelpunt van het seizoen besliste Michelle Fillet het duel met Tilburg in Amsterdamse voordeel. De ploeg van coach Teun de Nooijer kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar beide keren scoorde Abi Raye tegen voor Tilburg. Een derde Amsterdamse voorsprong was de Tilburgsen uiteindelijk te machtig. Met de zege is Amsterdam, dat aantrad zonder Felice Albers die lichte knie- en enkelklachten had, in het Wagener Stadion al achttien duels ongeslagen. Tilburg incasseerde de tweede nederlaag op rij en wacht nu al drie competitieduels op een zege.

Stella van Gils voor Amsterdam aan de bal tegen Tilburg. Foto: Koen Suyk

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de dertiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...