Volg de Zinderende Zaterdag: finales, bekers en promotiespanning

Heb je zaterdag nog geen plannen? Mooi. Na het lezen van dit artikel wel. Er komt een tjokvolle hockeyzaterdag aan, met finales, bekers en promotiespanning. We loodsen je door de heerlijke highlights van een prachtdag op de vaderlandse velden.

Uiteraard beginnen we ons rondje in het Amsterdamse Bos. Het Mekka van onze sport. Zaterdag is het Bos weer eens het epicentrum van het tophockey. Om 14.00 uur slaan Amsterdam en SCHC af voor de damesfinale van de Tulp Hoofdklasse in het Wagener Stadion. Omdat de capaciteit in het nationale hockeystadion groot is, is dit enige (!) locatie in de play-offs die nog niet is uitverkocht. Liefst 5700 toeschouwers kunnen terecht in het stadion van Amsterdam. Voor de return op SCHC zijn geen kaartjes meer te krijgen, wat betekent dat er maandag in Bilthoven 2500 man op de tribunes zitten.

De echte liefhebbers steken – al dan niet online – zaterdagmiddag door van Amsterdam naar Pinoké. Hekje door, kaartje scannen, weer verder en om 16.00 uur op je plek voor het eerste fluitsignaal. Op het terrein van De Steekneuzen komt Bloemendaal langs voor de eerste herenfinale. Inderdaad, hetzelfde affiche als vorig jaar. Toen was het complex van Pinoké afgeladen. We kunnen zaterdag hetzelfde beeld verwachten. De kaartjes vlogen de deur uit als bitterballen op een mooie terrasdag. Dat betekent dat er liefst 3130 toeschouwers getuige zijn van een ongetwijfeld zinderende middag. Ook de ticketverkoop voor het duel op maandag, bij Bloemendaal, ging als een speer. Gevolg: er zijn ook zo’n 4800 man present op het uitverkochte complex op ’t Kopje.

Beide duels zijn live te volgen via de NOS en Viaplay. Vanzelfsprekend is hockey.nl ook ter plaatste om verslag te doen van beide finales. Houd ons liveblog en de stories dan ook vooral in de gaten voor de laatste updates.

Feest bij Nijmegen na de zege op Schaerweijde in de play-offs. Foto: Willem Vernes

De play-outs

Ook aan de onderkant van de Hoofdklasse staat er zaterdag veel op het spel. Wat te denken van Nijmegen tegen Schaerweijde? Een regelrechte kraker was het donderdag in het heenduel, toen er in Gelderland na zestig minuten een 3-3 stand op de borden stond. Nijmegen won de shoot-outs en kan daardoor zaterdag na 46 jaar weer terugkeren op het hoogste niveau. In de Zeister Kuil wordt er om 16.00 uur begonnen.

Op hetzelfde moment strijdt ook HDM om een Hoofdklasse-ticket voor komend seizoen. Als de Haagse mannen net als in het heenduel van Hurley winnen, zien we hen komend seizoen terug op het hoogste niveau. Dat geldt ook voor de dames van Rotterdam en Bloemendaal. Zij slaan om 13.00 uur af tegen Huizen en HIC. Winnen is Hoofdklasse spelen, verliezen betekent dat er maandag een derde en beslissende wedstrijd volgt. Viaplay doet live verslag van alle vier de playout-duels. Ben je niet staat om te kijken? Volg dan het liveblog op hockey.nl met updates van alle wedstrijden. Onze verslaggevers staan langs de lijn in Zeist en Rotterdam.

Bob de Voogd, de oud-international die tegenwoordig bij zijn vrienden in Helmond speelt. Foto: Rogier Balk

Silver Cup-finales

Maar dat is nog niet alles. Want er wordt zaterdag ook nog om twee bekers gespeeld. Inderdaad, om beide Silver Cups. Het complex van Houten is het decor voor de apotheose van deze bekercompetitie. Bij de dames van Apeliotes en Maastricht rolt de bal vanaf 13.00 uur. Aansluitend, om 15.30 uur, komen de heren van Helmond en Rijswijk in actie. Ook hier geeft hockey.nl acte de présence en registreren we alle hoogtepunten die voorbijkomen. 


Wat vind jij? Praat mee...