Round-up Tulp HK (D): Kampong vindt aansluiting bij Tilburg

Onderin de Tulp Hoofdklasse Dames hebben de dames van Kampong goede zaken gedaan. De ploeg van coach Jeroen Schoenmakers, die aan het einde van het seizoen vertrekt, won zaterdag met 3-2 van nummer vier Hurley. Omdat concurrent Tilburg met 3-1 verloor van koploper SCHC staat Kampong in punten gelijk met de Tilburgse ploeg.

Kampong – Hurley 3-2

Kampong pakte voor eigen publiek op de Klapperboom drie belangrijke punten in de strijd om degradatie. Door de overwinning vond Kampong aansluiting met de onderkant van de middenmoot. De ploeg staat nu in punten gelijk met Tilburg en HDM. Die teams hebben een iets beter doelsaldo waardoor Kampong nog wel op de tiende plaats staat. De winnende treffer in het duel met Hurley kwam op naam van Lidewij Welten. Hierdoor won Kampong na tien duels eindelijk weer eens van Hurley. De eerste overwinning sinds 2 april 2017 maakte een einde aan de reeks van Hurley van drie ongeslagen duels.

Gitte Michels (l) en Laura Barrios (r) in een duel om de bal tijdens Kampong-Hurley (3-2) in de Tulp Hoofdklasse Dames. Foto: Koen Suyk

SCHC – Tilburg 3-1

Nadat koploper SCHC in haar laatste twee thuisduels telkens punten had gemorst, pakte het tegen Tilburg weer de volle buit. Daarmee bleef de Bilthovense ploeg voor de 19de keer op rij ongeslagen in eigen huis (W12 V7) en behaalde het de 22ste zege in haar laatste 24 duels in de Hoofdklasse. Bovendien is SCHC al 37 competitieduels ongeslagen (W29 V8) sinds de thuisnederlaag (2-3) tegen Den Bosch op 24 april 2021. Met twee doelpunten tilde Yibbi Jansen haar seizoentotaal naar zestien treffers. Daarmee blijft ze topscorer in de Tulp Hoofdklasse Dames. Voor Tilburg beginnen de zorgen. De promovendus heeft al zes duels op rij niet kunnen winnen en zag concurrent Kampong op hetzelfde puntenaantal komen. Op doelsaldo staat Tilburg nog op een veilige negende plaats.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de veertiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...