Round-up Tulp HK (D): kleine zeges voor SCHC en Hurley

Koploper SCHC en nummer vier van de ranglijst Hurley maakten geen fout tijdens de achttiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames. SCHC won zaterdag in eigen huis met 1-0 van HGC en Hurley had de handen vol aan Rotterdam, maar stapte wel met een 2-1 overwinning van het veld.

SCHC – HGC 1-0

Zonder de geblesseerde aanvallers Pien Dicke en Ginella Zerbo is het SCHC gelukt om de kater van de verloren EHL-kwartfinale tegen Den Bosch weg te spoelen. Stichtsche gaf tegen HGC de hele wedstrijd amper een kans en ook geen corners weg. Daardoor was het wel een saaie wedstrijd om naar te kijken.

Bijna vier kwarten lang, op wat kleine fases na, was SCHC de bovenliggende partij. Nadat de Bilthovenaren voor rust via Mette Winter en Trijntje Beljaars twee grote kansen miste, stond het na twee kwarten hockeyen nog altijd 0-0. HGC verdedigde erg goed. Maar puntenverlies hing voor SCHC eigenlijk nooit echt in de lucht.

Vroeg in het derde kwart maakte de thuisploeg de verdiende openingsgoal. Vanaf de linkerflank was het jonkie Suze Leemans die de bal met haar backhand een klap gaf. Het was bedoeld als voorzet op Kyra Fortuin, maar de bal belandde op de voet van HGC-verdediger Lisa Lejeune, die ‘m per ongeluk in eigen doel liep: 1-0.

Daarna kreeg SCHC nog drie strafcorners, maar die werden niet verzilverd. In het laatste kwart drong HGC nog aan, maar echt in de problemen kwam Stichtsche niet. Zodoende eindigde de wedstrijd in 1-0 en behoudt de ploeg van Lucas Judge de ongeslagen status.

Vreugde bij SCHC na het doelpunt van Suze Leemans tegen HGC in de Tulp Hoofdklasse Dames. Foto: Willem Vernes

Hurley – Rotterdam 2-1

Weer de complimenten, maar opnieuw geen punten voor Rotterdam. De nummer elf in de Tulp Hoofdklasse Dames hield drie kwarten goed stand in het Amsterdamse Bos na de snelle openingstreffer van Rebecca Huijgens. Uiteindelijk bleek de strafcorner van Hurley de ploeg van coach Brian Vervoort toch te machtig. Strafcornerspecialiste Gitte Michels maakte in het vierde kwart gelijk en bediende vlak voor tijd via de cornervariant Michelle van der Drift die de 2-1 op het bord zette. Met haar gelijkmaker verbeterde Michels haar persoonlijke doelpuntenrecord. Ze staat nu op vijftien treffers, één meer dan haar vorige record. In de jaargang 2018-2019 kwam ze bij Hurley tot veertien competitiegoals.

 

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de achttiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


2 Reacties

  1. robvisser

    Er lijkt een gerede kans te zijn dat Den Bosch de Gold Cup finale ook wel gaat winnen van SCHC, aangezien SCHC na de wedstrijd tegen HGC toch wel toegaf haar beide spitsen Ginella Zerbo en Pien Dicke behoorlijk te missen. SCHC zal vooral de landstitel willen winnen deze keer. Tegen de tijd van de play-offs zullen beide speelsters wel weer terug zijn.

  2. Piensmits

    De vorige keer wilden ze de landstitel niet winnen dan? En Den Bosch is al tevreden met winst van de Gold Cup? Zonder gekheid, ik denk dat SCHC vooral de wedstrijd tegen Amsterdam volgende week wilt winnen. Als Amsterdam vandaag wint en volgende week is het gat maar 3 punten. De Gold Cup is een mooie prijs, maar de landstitel telt voor Amsterdam, Den Bosch en SCHC. Ik vind Van Den Dijssel wel een goede speelster zeg. Veel dreiging en snelheid komt daarvan uit.


Wat vind jij? Praat mee...