Round-up Tulp HK (D): Tilburg pakt punt tegen DB, OR verslaat HDM

Op de elfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames hield Tilburg koploper Den Bosch verrassend op 1-1. Een andere verrassing was de winst van Oranje-Rood op HDM. In Eindhoven werd het 3-2. Pinoké en Hurley, die net als HDM play-offambities hebben, pakten wel de drie punten.

Na landskampioen Amsterdam (2-2) slaagde ook Den Bosch er niet in om Tilburg te verslaan. De ploeg van coach Ageeth Boomgaardt hield de koploper in de Tulp Hoofdklasse Dames op 1-1. Tilburg, dat aantrad zonder de geblesseerde clubtopscorer Mikki Roberts, kwam op voorsprong via een rake strafcorner van Louise Versavel. De Belgische international bracht haar seizoentotaal op vijf doelpunten. Na de gelijkmaker van Maartje Krekelaar trok Den Bosch op naar het Tilburgse doel, maar keepster Ayeisha McFerran hield stand. Door de remise is de Tilburgse ploeg in de laatste vier competitiewedstrijden ongeslagen. De ongeslagen reeks van Den Bosch duurt al wat langer en de teller staat inmiddels op dertig.

Laura Nunnink en Sanne Koks reiken naar de bal. Tilburg-Den Bosch. Foto: Rogier Balk

Met de vierde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden is HDM bezig aan een slechte reeks in de Tulp Hoofdklasse Dames. De Haagse ploeg, die play-offambities heeft, verloor met 3-2 van Oranje-Rood. De Eindhovense formatie legde de basis voor de zege in de beginfase van het duel toen de ploeg al na acht minuten een 2-0 voorsprong nam. Oranje-Rood pakte zodoende het elfde punt van het seizoen. Al deze punten werden in eigen huis behaald. Bij HDM was er persoonlijk succes voor Jip Dicke. De aanvalster maakte haar achtste doelpunt van het seizoen en daarmee evenaarde ze haar persoonlijk record uit het seizoen 2020-2021.

Juul van der Velden is het middelpunt van de vreugde na haar doelpunt voor Oranje-Rood tegen HDM. Foto: Orange Pictures/Joris Verwijst

Na drie duels zonder overwinning pakte Pinoké weer drie punten. Door de zege blijven de Steekneuzen in het spoor van de nummer vier op de ranglijst, Hurley. De achterstand op de buren uit het Amsterdamse Bos blijft vier punten. Twee van de vier doelpunten tegen Bloemendaal werden gemaakt door Maxime Kerstholt. Zij tilde haar seizoentotaal naar vijf en is daarmee mede-clubtopscorer met Kari Stam. Bloemendaal bleef voor de elfde keer op rij op vreemde bodem zonder overwinning. De laatste uitzege dateert van 5 maart dit jaar. Toen werd met 1-0 gewonnen van Rotterdam.

Hekkensluiter Rotterdam kwam nog wel op voorsprong via Florine Rodenburg, maar Hurley nam uiteindelijk de drie punten mee terug naar het Amsterdamse Bos. De winnende treffer kwam op naam van Romée Corver die na rust uitviel met een knieblessure. Rotterdam incasseerde de vijfde nederlaag op rij en is acht wedstrijden zonder winst. Omdat concurrent Bloemendaal ook verloor is de achterstand op de nummer elf van de ranglijst nog steeds twee punten.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de elfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


1 Reactie

  1. charliejanssen

    De gifbeker lijkt bij Rotterdam helemaal leeg te moeten. Neemt natuurlijk niet weg dat de coach niet iedere week moet zeuren op de scheidsrechters.


Wat vind jij? Praat mee...