Round-up Tulp HK (D): Hurley verliest opnieuw terrein

De dames van Hurley verliezen in de strijd om een ticket voor de play-offs steeds meer terrein. Zondag kwam de ploeg van coach Robbert van de Peppel op eigen veld niet verder dan 0-0 tegen HGC. Nummer vier Kampong vergrootte de voorsprong op Hurley naar drie punten dankzij een 3-0 zege op Bloemendaal.

In de laatste drie onderlinge ontmoetingen tussen Hurley en HGC vielen slechts vier treffers. Dit keer werd vielen er helemaal geen doelpunten te noteren net als in de heenwedstrijd. Door het doelpuntloze gelijkspel zakte Hurley van de vijfde naar de zesde plaats. De ploeg van coach Robbert van de Peppel heeft na de winterstop nog niet gewonnen en liep met tien verliespunten uit vier duels flinke averij op in de strijd om de tickets voor de play-offs. HGC blijft op een achtste plaats staan.

Foto: Koen Suyk

Kampong won voor de vijfde maal op rij en heeft daarmee op dit moment de beste reeks in de Tulp Hoofdklasse Dames. Op de Klapperboom werd hekkensluiter Bloemendaal met 3-0 verslagen. Door de zege liep Kampong in de strijd om play-offtickets uit op Hurley. Het verschil is drie punten evenveel als het gat naar de nieuwe nummer vijf Pinoké. Bloemendaal leed de derde nederlaag op rij en heeft al acht competitieduels op rij niet gewonnen.

Luna Fokke scoort voor Kampong tegen Bloemendaal. Foto: Willem Vernes

Fay van der Elst voorkwam met haar doelpunt in de slotfase puntenverlies voor Amsterdam in Eindhoven. De landskampioen had haar handen vol aan Oranje-Rood, dat brutaal en snel op een 2-0 voorsprong kwam. Die schade werd nog in het eerste kwart gerepareerd waarna Amsterdam met een 3-2 voorsprong de rust in ging. Na de gelijkmaker van Hope Ralph uit een strafcorner leek Oranje-Rood een punt te pakken totdat Van der Elst toesloeg. Het was voor Amsterdam de vierde zege in de laatste vijf duels en dichtte daarmee het gat naar koploper Den Bosch naar drie punten. Oranje-Rood incasseerde de derde nederlaag op rij.

Dankzij de vierde zege in de laatste zes competitieduels is Pinoké opgeklommen naar de vijfde plaats op de ranglijst ten koste van de buren van Hurley. In en tegen Rotterdam werd met 4-1 gewonnen. Het was voor de Rotterdamse ploeg alweer de twaalfde nederlaag van het seizoen. Geen enkele andere ploeg leed zoveel nederlagen na zestien speelrondes.

SCHC verspeelde sinds de winterstop al vijf punten, maar zorgde ervoor dat dit keer de volle buit in de eigen tas verdween. De 3-1 zege op Tilburg betekende de zevende overwinning op rij voor eigen publiek. Bovendien liep de ploeg van coach Lucas Judge twee punten in op koploper Den Bosch. De achterstand bedraagt vier punten. Tilburg incasseerde de vijfde nederlaag op rij.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de zestiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...