Hockey op TV: alle camera’s gericht op Klein Zwitserland-Kampong

Een degradatiekraker, promovendi die elkaar treffen en een interessante dubbel. Meer dan voldoende redenen om dit weekend hockey te kijken. De NOS is te vinden bij het mannenduel tussen Klein Zwitserland en Kampong. De verslaggevers van hockey.nl staan natuurlijk ook langs de lijn. 

Viaplay geeft komend weekend drie duels een beetje extra aandacht. Om te beginnen met het damesduel op de zaterdag tussen HDM en SCHC. Een pittige kluif voor de dames uit Den Haag, die flink wat moed zullen putten uit de 2-1 overwinning op Kampong van een week eerder. Koploper SCHC verloor dit seizoen nog geen enkel punt. 

Op zondag staat de dubbel op Klein Zwitserland extra in de spotlights. Daar is in de vroege middag een ware degradatiekraker gaande tussen KZ en Rotterdam, waarna de mannen later koploper Kampong treffen. De Steenbokken zullen er alles aan doen om de Utrechters een eerste nederlaag te bezorgen, net zoals ze dat bij Bloemendaal en Oranje-Rood al eerder deden. 

NOS, Viaplay en hockey.nl

De NOS zendt een samenvatting uit van het duel tussen KZ en Kampong. Dat verslag is later op de zondag in de uitzending van Studio Sport te vinden. De verslaggevers van hockey.nl zijn uiteraard ook bij de dubbel aan de Klatteweg aanwezig en doen van minuut tot minuut verslag van deze twee duels. 

De mannen van Kampong hebben dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. Foto: Willem Vernes

Topper in de Promotieklasse

Maar daar blijft het niet bij. We reizen op zaterdag af naar Schaerweijde tegen HDM, waar de twee promovendi strijden om lijfsbehoud. Op de zondag zijn we aanwezig in Eindhoven, waar we aandachtig toeschouwer zijn bij de kraker tussen Oranje-Rood en Pinoké. Ook bezoeken we een duel in de Promotieklasse, die dit weekend weer hervat wordt. Nijmegen en Victoria vechten daar uit wie de koploper wordt. Een ware topper dus. 

Een druk weekend voor de boeg? Geen probleem. Alle wedstrijden zijn op zondag om 21.00 terug te zien in het samenvattingsprogramma op Viaplay.


Wat vind jij? Praat mee...