Hockey op tv: alle ogen gericht op kraker OR-Rotterdam

Er staat weer een echte kraker op het menu in de Tulp Hoofdklasse Heren. Runner-up Oranje-Rood krijgt bezoek van Rotterdam, de huidige nummer drie van de competitie. Het is dan ook niet zo gek dat die wedstrijd in de schijnwerpers staat bij Viaplay en de NOS.

De streamingsdienst bouwt zondag zijn live-programma om de dubbel heen bij Oranje-Rood, waar de dames vice-kampioen SCHC ontvangen. Dat is op papier een ongelijke strijd. Bij de heren is dat anders. Oranje-Rood leed vorige week zijn eerste puntenverlies van dit Hoofdklasse-seizoen, door thuis te verliezen van Pinoké. Die ploeg was twee dagen daarvoor ook te sterk voor Rotterdam, dat zich zondag herpakte met een 2-1 zege op Den Bosch. Eerder verloor de formatie van Robin Rösch van Kampong, ook toen werd het 2-1.

De topper in Eindhoven is zondag in samenvatting te zien bij Studio Sport, dat om 18.10 uur begint op Nederland 1. Ook hockey.nl is aanwezig aan de Charles Roelslaan en houdt je via het liveblog en de stories op de hoogte van de hoogtepunten van dit duel.

 

Uiteraard wordt er ook deze week op zaterdag gespeeld in de belangrijkste competities van ons land. Viaplay licht het duel tussen Kampong en Amsterdam eruit. Een meer dan pittige kluif voor de Utrechters, die momenteel zevende staan in de Hoofdklasse. Landskampioen Amsterdam voert de ranglijst aan na zeven speelrondes.

Met hockey.nl nemen we zaterdag een kijkje bij Hurley-Pinoké. Niet alleen een immer beladen derby tussen twee buurtjes uit het Amsterdamse Bos, maar ook het duel tussen twee kanshebbers op de felbegeerde vierde plaats. Inderdaad: het resterende ticket dat klaarligt achter de traditionele top drie. Pinoké heeft sinds de vorige speelronde die positie in handen. Hurley heeft maar eentje puntje minder en staat daarmee zesde.

Spannend wordt het zondag ook absoluut bij het kelderduel tussen de heren van Laren en Schaerweijde. De Gooise mannen staan momenteel elfde in de Hoofdklasse, hun tegenstanders uit Zeist hebben al weken de rode lantaarn in handen. We zijn met hockey.nl ter plaatse om deze zespuntenwedstrijd met eigen ogen te aanschouwen. Een paar kilometer verderop staan we ook langs de lijn bij Huizen-HIC, een ontmoeting tussen twee playoff-deelnemers uit de Promotieklasse. 


Wat vind jij? Praat mee...