Hockey op tv: EHL-kraker en vrouwentopper in dubbelweekend

Er staat een tjokvol hockeyweekend voor de deur. Eentje die vrijdagavond al begint en een tussenstop heeft in Barcelona. Maak ruimte op je bank, zet de bakjes met chips en borrelnoten maar klaar. Eén ding is zeker: je hoeft je als liefhebber echt niet te vervelen. 

We slaan dus af op de vrijdag. Om 20.30 uur begint een volledige speelronde in de vrouwencompetitie. Uiteraard worden alle duels weer live in beeld gebracht door Viaplay. Speciale aandacht is er voor de hoofdstedelijke derby tussen Amsterdam en Pinoké, in het Wagener Stadion. Van onderschatting mag geen sprake zijn bij Amsterdam. De laatste twee keer werd het namelijk 2-2 toen Pinoké op bezoek kwam. Hockey.nl houdt uiteraard vrijdag alle duels in de gaten en staat langs de lijn bij Tilburg-Rotterdam, twee teams die in Brabant hun eerste seizoensoverwinning willen behalen.

Zaterdag kan je afstemmen op de NOS, dat het EHL-duel tussen Bloemendaal en Kampong live streamt op haar website en app. De Nederlandse topteams spelen om 16.30 uur in de eerste ronde tegen elkaar in Barcelona, waar van vrijdag tot en met zondag de eerste twee rondes van het Europese toptoernooi worden afgewerkt. Alle duels zijn voor 9,99 euro te zien via ehlhockey.tv. Ongeacht de uitslag komen beide ploegen zondag weer in actie.

Na de drie zaterdagduels in de Hoofdklasse heren, barst zondag de media-aandacht weer los voor de hoogste Nederlandse competities. De NOS plant de camera’s bij de vrouwentopper tussen SCHC en Amsterdam. Zondagavond om 18.10 uur is bij Studio Sport een samenvatting te zien van deze wedstrijd, die vorig seizoen het finale-affiche was. Viaplay heeft de dubbel op HDM uitgekozen als zogeheten Topduel. De verslaggevers van hockey.nl staan zowel in Bilthoven als in Den Haag langs de lijn. In de Promotieklasse bezoeken we het topduel tussen MOP en Laren. De thuisploeg uit Vught staat na vier duels vierde, Laren is momenteel de runner-up.


1 Reactie

  1. tjalling-gerus

    Misschien is het een idee om een puntenklassement te gebruiken bij de EHL. Nu komen twee top-5 teams elkaar al tegen in de eerste ronde. Bloemendaal-Kampong had natuurlijk ook zomaar de finale kunnen zijn. De winnaar van dat duel mag zich vervolgens opmaken voor de kraker tegen Wildcats of Pilzen...


Wat vind jij? Praat mee...