Hockey op tv: mannentopper in Rotterdam, kelderkraker in Zeist

Na de vierdaagse van vorige week, staat nu een normaal Hoofdklasse-weekend voor de deur. Dat betekent dat er ‘gewoon’ op zaterdag en zondag wordt gespeeld in beide competities. Al die duels zijn te zien op Viaplay. De NOS besteedt extra aandacht aan de mannentopper tussen Rotterdam en Pinoké. 

De belangen zijn groot in Rotterdam, waar de thuisploeg zich eigenlijk geen misstap meer kan veroorloven. Nummer vijf Rotterdam verloor zondag de topper tegen directe playoff-concurrent Kampong – nu vierde – waardoor tussen beide teams een gat van drie punten ontstond.

Het was alweer de vijfde – van de zes – topduels die Rotterdam verloor dit seizoen. Die statistiek kunnen ze zondag meteen verbeteren tegen landskampioen Pinoké, dat zes punten overhield aan het vorige dubbelweekend. De NOS brengt zondagavond in de uitzending van 18.10 uur een samenvatting van dit duel.

De verslaggevers van hockey.nl zijn dit weekend op andere velden te vinden. Te beginnen op zondag bij het damesduel tussen Kampong en hekkensluiter Bloemendaal. Twee teams met een missie: Kampong bleef de laatste vier wedstrijden ongeslagen en heeft inmiddels de felbegeerde vierde plek bemachtigd. Bloemendaal heeft om een andere reden de punten keihard nodig. Zij staan onderaan en willen de komende zeven duels alles doen om het hoofd boven water te houden.

Op bezoek bij Hurley, Schaerweijde en Cartouche

Op hetzelfde tijdstip begint Hurley – eerst vierde, nu vijfde – hun interessante clash tegen HGC dat met z’n sterren uit het rechterrijtje probeert te komen. Daar staan we langs de lijn en dat geldt ook voor het mannenduel tussen Schaerweijde en HGC. Ook bij dit duel in Zeist geldt: de belangen zijn groot. HGC heeft slechts drie punten meer dan Schaerweijde en staat hiermee op de negende plek. Bij winst van de nummer elf van de Hoofdklasse komen beide ploegen dus op een gelijk puntenaantal.

Ook in de Promotieklasse gaan we kijken naar een kelderduel. Cartouche en Gooische knokken zondagmiddag om de punten, die vooralsnog mondjesmaat binnenkomen. De winnaar deze wedstrijd is voorlopig even uit de degradatiezorgen. Voor de verliezende partij breken zware weken aan.

 

 

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...