Hockey op TV: NOS naar klassieker, dubbel op HDM in de spotlights

Voor de hockeyfans is het ook deze week weer raak. Want zowel in de Hoofdklasse Dames als in de Tulp Hoofdklasse Heren staan heerlijke wedstrijden op het programma. Viaplay zendt alle duels live uit en ook de NOS is op de velden aanwezig. Zij zijn bij de herentopper tussen Amsterdam en Bloemendaal.

De samenvatting van die hockeyklassieker wordt later op de avond uitgezonden bij Studio Sport. De wedstrijden van de week bij Viaplay zijn op zaterdag het vrouwenduel tussen SCHC en Hurley en op zondag wordt er extra aandacht besteed aan de dubbel op HDM. Daar spelen de dames eerst tegen Amsterdam, waarna vervolgens de Haagse mannen Kampong op bezoek krijgen.

Ook de verslaggevers van hockey.nl zijn dit weekend weer op de velden te vinden. Zaterdag staan we langs de lijn bij Kampong – Rotterdam. De Utrechters zijn hard op zoek naar de eerste punten, terwijl promovendus Rotterdam het eerste punt van het seizoen al op zak heeft.

Dubbel op HDM, hockeyklassieker en Tilburg

Op de zondag zijn we aanwezig bij de dubbel op HDM. Eerst tijdens de damestopper waar de thuisploeg zich zal willen revancheren na de flater van afgelopen weekend tegen HGC (5-0), tegen het ongeslagen Amsterdam. Ook bij het mannenduel doen we verslag van de promovendus tegen koploper Kampong.

Feest bij Kampong na de eerdere overwinning op Amsterdam. Foto: Hans van der Valk/Orange Pictures

Bezoek aan de Promotieklasse

Daarnaast zijn we ook in het Wagener Stadion aanwezig om verslag te doen van de hockeyklasssieker tussen Amsterdam en Bloemendaal en brengen we tot slot nog een bezoek aan de Promotieklasse. Daar nemen we een kijkje bij Hoofdklasse-degradant Tilburg die het opneemt tegen Almere. Geen tijd om de wedstrijden live te bewonderen? Geen zorgen, op zondagavond om 21.00 uur zijn alle samenvattingen te zien op Viaplay.


Wat vind jij? Praat mee...