Round-up Tulp HK (H): Casella goud waard voor HGC, Den Bosch-KZ onbeslist

In de strijd onderin de Tulp Hoofdklasse Heren deed HGC goede zaken. De ploeg boekte zaterdag een 2-1 op promovendus Schaerweijde. Het duel aan de Oosterplas tussen Den Bosch en Klein Zwitserland kende geen winnaar. Het werd 1-1.

Schaerweijde – HGC 1-2

HGC stapte pas voor de tweede keer dit seizoen als winnaar van het veld. Het was ook meteen de tweede overwinning op rij voor de ploeg van coach Bram Lomans. Maico Casella was goud waard voor de Wassenaarse ploeg. De Argentijn voorkwam met een rake strafcorner in de slotminuut, zijn tweede van de wedstrijd, puntenverlies voor HGC. De late nederlaag was zuur voor Schaerweijde dat na vier verliespartijen op rij op een punt had gehoopt.

35. Maico Casella 0-1 (sc)
39. Jur van der Have 1-1
60. Maico Casella 1-2 (sc)

Den Bosch – Klein Zwitserland 1-1

De mannen van Den Bosch en Klein Zwitserland hebben de punten gedeeld. Het werd 1-1 aan de Oosterplas. Daarmee behoudt de ploeg van Marc Lammers nog altijd zijn ongeslagen thuisstatus. Jeremy Hayward (Den Bosch) en Albert Bertran (KZ) waren de doelpuntenmakers.

Waar KZ via Aki Käppeler twee keer aan mocht leggen voor een strafcorner in het eerste kwart, was het Den Bosch wat na twaalf minuten voor de opening zorgde. Uit de eerste kans en enige corner was daar Jeremy Hayward die onberispelijk binnenpushte. Zo stond het ietwat tegen de verhoudingen in 1-0 voor de Brabanders. Een knappe voorsprong voor een gehavend Den Bosch, dat zaterdagavond Timo Boers, Dylan Wotherspoon en doelman Alexander Stadler moest missen.

Het doelpunt was goed voor de wedstrijd, waarin het nog altijd meer kansen regende voor KZ, maar het vooral te danken was aan keeper Jan van Groesen dat de bezoekers niet tot scoren kwamen. Clubtopscorer Käppeler (hij maakte er dit seizoen al negen) was ook in kwart twee – met drie strafcorners – niet trefzeker.

Maar de ploeg van Omar Schlingemann kwam terug na rust. Niet via een strafcorner, maar via Albert Beltran. Hij frommelde via de achterlijn plots de gelijkmaker binnen. Een moment van onoplettendheid bij de juist zo uitstekend keepende Van Groesen.

In het laatste kwart waren de beste kansen voor de thuisploeg. Twee schoten – een van Jaïr van der Horst en eentje van Koen Bijen – gingen rakelings langs de goal van Koene Schaper. KZ mocht uiteindelijk acht keer aanleggen voor de normaal zo geliefde strafcorner, maar die draaide ditmaal voor geen meter bij de Steenbokken.

Ondanks het gelijkspel bleef Klein Zwitserland voor het zesde duel op rij ongeslagen. Voor Käppeler kwam er een einde aan een reeks van zeven competitieduels op rij waarin hij scoorde.

12. Jeremy Hayward 1-0 (sc)
33. Albert Bertran 1-1

Albert Beltran en Marco Miltkau vieren de gelijkmaker van Klein Zwitserland tegen Den Bosch. Foto: Willem Vernes

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de zevende speeldag in de Hoofdklasse Dames en het eerste deel van de achtste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren