Round-up Tulp HK (H): dozijn goals Kampong, Schaerweijde pakt punt

Koploper Kampong heeft zaterdag de competitie in Tulp Hoofdklasse Heren hervat met een 12-0 zege op hekkensluiter Voordaan. Oranje-Rood verspeelde een 2-0 voorsprong tegen promovendus Schaerweijde. De ploeg uit Zeist knokte zich voor eigen publiek naar een 2-2 gelijkspel.

Voordaan – Kampong 0-12

Kampong toonde in de streekderby weinig mededogen met het nog puntloze Voordaan. In Groenekan stond na vier kwarten de eindstand van maar liefst 0-12 op het scorebord. Het was voor Kampong de grootste zege in de historie. Het vorige record stond op 11-0 tegen Almere op 20 september 2020. Jip Janssen was goed voor zeven doelpunten. Het strafcornerkanon haalde een moyenne van iets meer dan vijftig procent uit de corner. Janssen kwam in de laatste zes competitieduels telkens tot scoren en maakte in die reeks vijftien doelpunten voor Kampong. Hij bracht zijn seizoentotaal op 22 treffers en daarmee lost hij Jeroen Hertzberger af als topschutter in de Tulp Hoofdklasse Heren. Voordaan staat na dertien speeldagen nog zonder punten en incasseerde al 82 goals.

Schaerweijde – Oranje-Rood 2-2

Oranje-Rood heeft geen einde kunnen maken aan de mindere reeks waarmee de Eindhovense ploeg de eerste helft van het seizoen afsloot. Voor de winterstop boekte Oranje-Rood slechts één zege in de laatste vier duels. Ook bij de hervatting van de competitie pakte de ploeg niet de volle buit. Oranje-Rood verspeelde tegen het laaggeklasseerde Schaerweijde een 2-0 voorsprong bij rust. Na de pauze bezorgden Pepijn Leenhouts en Jur van der Have de Zeister formatie het vijfde punt van het seizoen.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de dertiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren