Round-up Tulp HK (H): eerste zege HGC, A’dam-OR onbeslist

Eindelijk heeft HGC de eerste zege van het seizoen binnen. Op de Roggewoning werd promovendus Voordaan zaterdag met 5-0 verslagen. Eerder op de avond bleef het duel tussen Amsterdam en Oranje-Rood onbeslist. In het Wagener Stadion werd het 1-1.

Amsterdam – Oranje-Rood 1-1

De laatste vier ontmoetingen tussen Amsterdam en Oranje-Rood leverden 21 doelpunten op. Dit keer waren de goals aanmerkelijk schaarser. Er werd slechts twee keer gescoord. De doelpunten werden eerlijk verdeeld over beide ploegen. Dus werd het in het Wagener Stadion 1-1. Thibeau Stockbroekx van Oranje-Rood maakte zijn vijfde treffer van het seizoen. Amsterdam bleef door het gelijkspel voor de vijfde maal op rij in de competitie zonder zege. Ook in eigen huis wachten de Amsterdammers al vijf duels op een overwinning (G2 V3).

23. Thibeau Stockbroekx 0-1
50. Trent Mitton 1-1

Trent Mitton van Amsterdam in duel met Arthur de Sloover van Oranje-Rood. Foto: Koen Suyk

HGC – Voordaan 5-0

Na de slechtste competitiestart sinds het seizoen 1974-1975 pakte HGC dan eindelijk de volle buit. Promovendus Voordaan werd met 5-0 verslagen. De van een blessure teruggekeerde Seve van Ass maakte een van de treffers van HGC. Voordaan noteerde de negende nederlaag op rij in de Tulp Hoofdklasse Heren sinds de 1-1 tegen Bloemendaal in eigen huis op 10 april 2016.

13. Willem van Campen 1-0
15. Florian Scholten 2-0 (sc)
23. Seve van Ass 3-0 (sc)
26. Marc Boltó 4-0
48. Maico Casella 5-0 (sc)

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de zesde speeldag in de Hoofdklasse Dames en het eerste deel van de zevende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren.


Wat vind jij? Praat mee...