Round-up Tulp HK (H): HGC verspeelt 3-0 voorsprong tegen R’dam

HGC verspeelde zaterdag in de Tulp Hoofdklasse een 3-0 voorsprong tegen Rotterdam. De ploeg hield uiteindelijk slechts een punt over aan het duel. Onderaan de ranglijst eindigde de wedstrijd tussen Schaerweijde en HDM onbeslist. In Zeist werd het 1-1.

Rotterdam – HGC 3-3

HGC leek in en tegen Rotterdam op weg naar de derde overwinning in vier wedstrijden, maar hield slechts een punt over aan een duel waarin een 3-0 voorsprong werd verspeeld. De ploeg van coach Bram Lomans koesterde al na negentien minuten de ruime voorsprong mede dankzij het vijftigste doelpunt van Seve van Ass uit een strafcorner. Rotterdam rechtte vervolgens zijn rug. Dankzij twee treffers van topscorer in de Tulp Hoofdklasse, Jeroen Hertzberger, rondom de rust kwamen de Rotterdammers terug in de wedstrijd. De 3-3 viel in de slotfase en kwam van de stick van Olivier Hortensius. Daarmee pakte Rotterdam weer eens een punt voor eigen publiek tegen HGC na vier nederlagen op rij.

Schaerweijde – HDM 1-1

De strijd tussen de gepromoveerde ploegen kende geen winnaar. In Zeist werd het 1-1. Het was voor Schaerweijde het eerste punt in vijf onderlinge duels met HDM op het hoogste niveau. De gelijkmaker van Jur van der Have, nadat Yorben Fontaine HDM op voorsprong had gezet, betekende tevens het eerste punt voor de Zeister formatie na zes competitienederlagen op rij. HDM bleef voor de tweede wedstrijd op rij ongeslagen en heeft na tien duels negen punten verzameld, hetzelfde puntenaantal als HGC dat negende staat. De voorsprong op nummer elf Schaerweijde bedraagt vijf punten.

25. Yorben Fontaine 0-1
56. Jur van der Have 1-1 (sc)

Lees hieronder de hoogtepunten terug van zowel het eerste deel van de negende speeldag in de Hoofdklasse Dames als het eerste deel van de tiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren.