Round-up Tulp HK (H): Kampong pakt ticket voor play-offs

Kampong heeft zich verzekerd van de play-offs. De koploper in de Tulp Hoofdklasse Heren won zaterdag aan de Oosterplas met 5-4 van Den Bosch. Eerder op de avond was regerend landskampioen Bloemendaal in Den Haag met 4-0 te sterk voor HDM.

HDM – Bloemendaal 0-4

In de vijftigste editie van het duel tussen HDM en Bloemendaal stond de uitslag al voor rust op het bord. Alle vier de doelpunten vielen uit een strafcorner. In het slot van het eerste kwart scoorde de landskampioen in drie minuten drie keer: twee keer Jasper Brinkman en een keer Tim Swaen. Teun Beins bepaalde al snel in het tweede kwart de eindstand. Sinds de verrassende nederlaag vorig jaar september tegen Klein Zwitserland (5-3) is Bloemendaal in competitieverband veertien duels op rij zonder nederlaag. HDM leed zijn vierde nederlaag op rij en is al zes duels zonder zege (G1 V5).

Den Bosch – Kampong 4-5

Na een heerlijke pot aan de Oosterplas pakte Kampong niet alleen drie punten, maar ook een ticket voor de play-offs. De koploper in de Tulp Hoofdklasse Heren kende een droomstart. Na vier minuten leidde Kampong met 2-0 en bij rust stond er een voorsprong van 3-1 voor de Utrechters op het bord. Den Bosch, dat nog vol in de race is voor een plek in de play-offs, boog die achterstand om in een 4-3 voorsprong. In de slotfase besliste Kampong het duel alsnog in zijn voordeel. Jip Janssen sleepte de winnende treffer binnen. Het was de tiende competitiewedstrijd op rij dat de strafcornerspecialist scoorde. In die reeks maakte Janssen 21 doelpunten. Met zijn tweede treffer van de wedstrijd beëindigde Janssen de ongeslagen thuisreeks van Den Bosch, dat twaalf duels ongeslagen bleef (G7 G5) aan de Oosterplas.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de zeventiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren