Round-up Tulp HK (H): winst voor Pinoké, 400ste clubgoal Hertzberger

Pinoké en Rotterdam hebben hun eerste deel van het seizoen afgesloten met een overwinning. Pinoké won zaterdag in eigen huis met 3-1 van Schaerweijde en Rotterdam triomfeerde in Den Haag tegen HDM. Het werd 1-3.

HDM – Rotterdam 1-3

Op de eerste speeldag van het seizoen eindigde het duel in een 8-1 overwinning voor Rotterdam. Ook in Den Haag stapten de Rotterdammers met drie punten van het veld, maar was de overwinning minder groot dan toen. Het werd dit keer 3-1 mede dankzij twee doelpunten van Jeroen Hertzberger. Zijn tweede goal betekende zijn vierhonderdste officiële clubdoelpunt: 321 doelpunten in de Hoofdklasse, vijftien in de play-offs, twee in de Gold Cup, veertig in de EHL, acht in de Indian HL en dertien in de Malaysian HL. Bovendien tilde Hertzberger zijn seizoentotaal naar 21 treffers. Het was voor de Rotterdammers de tweede zege op rij in een reeks van vier ongeslagen duels. HDM incasseerde de eerste nederlaag in een reeks waarin twee keer werd gewonnen en een keer gelijkgespeeld.

28. Jeroen Hertzberger 0-1 (sc)
53. Jeroen Hertzberger 0-2 (sc)
56. Rick van den IJssel 1-2
58. Guus Jansen 1-3 (sc)

Pinoké – Schaerweijde 3-1

Na de afwezigheid vanwege Pro League-verplichtingen met België keerde het trio Sebastien Dockier, Florent van Aubel en Alexander Hendrickx terug in de selectie van Pinoké. Hendrickx was met zijn twee doelpunten weer belangrijk voor de Steekneuzen, die in het derde kwart op achterstand kwamen door een doelpunt van Faizal Bin Saari. Lang mocht Schaerweijde niet denken aan een stunt, want een groene kaart voor Mats Maree bleek een dure. In de daaropvolgende overtalsituatie van twee minuten scoorde Pinoké twee keer. Promovendus Schaerweijde is inmiddels negen competitiewedstrijden zonder zege en Pinoké gaat de winterstop in met een reeks van vier duels zonder nederlaag.

35. Faizal Bin Saari 0-1 (sc)
38. Alexander Hendrickx 1-1 (sc)
50. Florent Van Aubel 2-1
51. Alexander Hendrickx 3-1 (sc)

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de twaalfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren