Round-up Tulp HK (H): zesde zege Kampong, ook winst B’daal

In de Tulp Hoofdklasse Heren won Kampong zaterdag met 2-1 van Den Bosch. Het was voor de Utrechtse ploeg de zesde competitiezege op rij. Op ’t Kopje had Bloemendaal het zeker in het begin van de wedstrijd lastig, maar boekte uiteindelijk een 3-1 zege op promovendus HDM.

Kampong – Den Bosch 2-1
Met de kleine zege op Den Bosch zette koploper Kampong een record in boeken van de Utrechtse club. Nog nooit won de ploeg de eerste zes wedstrijden van het seizoen. De overwinning kwam in de slotfase tot stand door een doelpunt van Jonas de Geus. Voor Den Bosch, dat zonder de geblesseerde keeper Alexander Stadler speelde, kwam er een einde aan een ongeslagen status van drie competitiewedstrijden.

38. Duco Telgenkamp 1-0
39. Koen Bijen 1-1
56. Jonas de Geus 2-1

Blijdschap bij Den Bosch na de gelijkmaker van Koen Bijen tegen Kampong. Foto: Koen Suyk

Bloemendaal – HDM 3-1
Ondanks een voorsprong via een treffer van Javier Osses slaagde HDM er niet in de eerste zege op ’t Kopje te boeken sinds 1995. Landskampioen Bloemendaal bleef voor de negentiende keer op rij ongeslagen tegen de Hagenaren (W18 G1). De beslissing in het duel viel na rust toen de Mussen binnen drie minuten twee keer scoorden uit een strafcorner. Het was voor de vierde overwinning voor Bloemendaal. HDM incasseerde zijn derde nederlaag.

11. Javier Osses 0-1
15. Roel Bovendeert 1-1
41. Tim Swaen 2-1 (sc)
43. Jasper Brinkman 3-1 (sc)

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de vijfde speeldag in de Hoofdklasse Dames en het eerste deel van de zesde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren