Sam Lane schiet Oranje-Rood met twee goals naar koppositie

Oranje-Rood heeft donderdagavond door een 3-1 zege in het inhaalduel met Schaerweijde de koppositie in de Tulp Hoofdklasse Heren overgenomen. Aan de Charles Roelslaan was het superspits Sam Lane die twee van de drie Eindhovense doelpunten voor zijn rekening nam.

Schaerweijde deed in het eerste kwart niet onder voor de sterke Eindhovenaren. Gesteund door de goede resultaten van de laatste drie speelronden – een 0-1 zege bij Laren, een 1-1 gelijkspel tegen landskampioen Pinoké en een 3-2 overwinning op Klein Zwitserland – gaf de ploeg uit Zeist geen enkele kans weg in de eerste vijftien minuten. Dat was daarna wel anders, want de thuisploeg voerde de druk flink op na het tegenvallende begin.

Het was Gijs van Merriënboer die de score in de 23ste minuut opende uit de derde strafcorner van de wedstrijd voor de Eindhovenaren. De eerste twee pogingen vanaf kop cirkel van Tijmen Reyenga waren nog vakkundig onschadelijk gemaakt door de defensie van Schaerweijde. Niet lang na de 1-0 leidde Jamie van Aart een succesvolle Eindhovense counter in, waarbij de jarige Jelle Galema (31) Sam Lane een niet te missen schietkans bood. De Nieuw-Zeelander vuurde kiezelhard raak: 2-0, zijn twaalfde doelpunt van het seizoen.

Een streep van Lane

Vlak na de rust was het opnieuw Lane die zijn geweldige vorm van dit seizoen etaleerde: hij sleepte een strafcorner onhoudbaar in de bovenhoek, langs het hoofd van de kansloze Schaerweijde-keeper Jan de Wijkerslooth. Doelpunt nummer dertien voor Lane, die zijn productie van het complete vorige seizoen (zestien treffers) nu al scherp in het vizier heeft.

Sam Lane heeft Oranje-Rood op 3-0 gezet tegen Schaerweijde. Foto: Frank Kerbusch/Orange Pictures.

De 3-0 was echter geen voorbode voor nog meer doelgevaar aan Eindhovense kant. Sterker, Schaerweijde kon zelfs wat terugdoen via Jur van der Have: 3-1. Het duel ging daarna uit als een waxinelichtje bij windkracht 7: Oranje-Rood hoefde niet meer zo en Schaerweijde kon de Eindhovenaren nooit echt serieus bedreigen.

Met 25 punten uit tien wedstrijden heeft Oranje-Rood nu evenveel punten als regerend landskampioen Pinoké, maar de doelcijfers van de Brabanders zijn beter: 40-16 tegen 24-10. Zodoende begint de ploeg van coach Jeroen Baart aanstaande zaterdag als lijstaanvoerder aan de kraker tegen Kampong (15.00 uur), opnieuw voor eigen publiek.


Wat vind jij? Praat mee...