Tulp HK (H): zevende zege Pinoké, Bloemendaal wint Klassieker

De heren van Pinoké zijn ook na zeven speeldagen foutloos. De koploper behield zaterdag zijn honderdprocentscore na de 4-2 zege op Klein Zwitserland. Bloemendaal won met miniem verschil de Klassieker van Amsterdam (0-1).

Met zeven zeges uit zeven duels kan landskampioen Pinoké zich geen betere start van het seizoen indenken. De Steekneuzen wonnen voor eigen publiek met 4-2 van Klein Zwitserland. Het was de eerste zege van Pinoké nadat de vorige vier confrontaties met de Haagse ploeg niet konden worden gewonnen. Klein Zwitserland was gemankeerd afgereisd naar het Amsterdamse Bos. Het kon niet beschikken over Aki Käppeler en Nicolas Keenan. De ploeg miste ook coach Omar Schlingemann die momenteel met Jong Duitsland een toernooi afwerkt in Maleisië. Bovendien nam Marco Miltkau, gekleed in zijn dagelijkse kloffie, plaats in de dug-out. Pinoké kon op zijn beurt geen beroep doen op Miles Bukkens maar verwelkomde de terugkeer van Alexander Hendrickx. De Belg sierde zijn rentree op met een doelpunt. De openingstreffer vanaf de strafbalstip was de honderdste van Hendrickx in het shirt van Pinoké. Ook clubtopscorer Joep Troost was trefzeker. Hij maakte zijn zesde doelpunt van het seizoen.

De 92ste editie van de Klassieker viel in het voordeel van Bloemendaal uit. Het was negende opeenvolgende zege van de Mussen op Amsterdam. In het Wagener Stadion werd het 0-1. Het enige doelpunt werd gemaakt door Marc Miralles. De Spanjaard pushte de toegekende strafbal onberispelijk in de kruising. Miralles kreeg vervolgens de kans op zijn tweede treffer van de wedstrijd. Dit keer kwam Amsterdam-keeper Joren Romijn als winnaar uit de strijd. Hij ranselde de strafbal van Miralles uit het doel. Amsterdam leed voor de vijfde maal op rij een thuisnederlaag, een verlenging van het negatieve clubrecord.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de zevende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...