Round-up Tulp HK (H): B’daal vermorzelt HDM, zege Kampong

Bloemendaal heeft op de zestiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren behoorlijk huisgehouden. Op het eigen Kopje werd zaterdag HDM met 9-2 vermorzeld. Ook Kampong pakte drie punten. Den Bosch werd op de Klapperboom met 3-1 verslagen.

Het werd de meest doelpuntrijke editie van Bloemendaal-HDM in de historie. Op 4 mei 1997 wonnen de Mussen met 8-2 en dit keer scoorde de ploeg van coach Rick Mathijssen een doelpunt meer. Het werd 9-2 op ‘t Kopje na een 6-1 ruststand. Dennis Warmerdam scoorde twee goals voor Bloemendaal, dat voor de zevende keer op rij won en al acht competitiewedstrijden ongeslagen is. HDM leed zijn eerste uitnederlaag na een reeks van vier duels op vreemde bodem waarin de Haagse ploeg zonder nederlaag bleef. Het was voor de Haagse ploeg een evenaring van de grootste uitnederlaag ooit in de Hoofdklasse. HDM verloor vier keer eerder een uitwedstrijd met een marge van zeven goals.

 

Afgelopen donderdag behaalde Kampong ten koste van Tilburg (2-4) de finale van de Gold Cup en ook zaterdag waren de Utrechters te sterk voor een Brabantse club. Den Bosch had weinig in te brengen tegen Kampong en dolf met 3-1 het onderspit. Duco Telgenkamp kopieerde met de 1-0 min of meer zijn goal van vorig weekend tegen Rotterdam, waarna Jip Janssen twee keer vanaf de kop van de cirkel trefzeker was.

De strafcornerspecialist had een derde treffer op de stick, maar hij schoof de toegekende strafbal naast het doel van keeper Alexander Stadler. Janssen is nog twee treffers verwijderd van zijn 150ste officiële doelpunt voor Kampong. Koen Bijen redde met zijn achtste treffer van het seizoen de eer voor Den Bosch, dat zijn vierde nederlaag leed in de laatste vijf duels.

Lars Balk (Kampong) werkt de bal weg voordat Jaïr van der Horst (Den Bosch) gevaarlijk kan worden. Foto: Bart Scheulderman

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de zestiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...