Round-up Tulp HK (H): ruime zege B’daal, verlies HGC en Pinoké

Vice-kampioen Pinoké heeft de competitie in de Tulp Hoofdklasse Heren hervat met een 4-3 nederlaag tegen Den Bosch. Ook het laaggeklasseerde HGC ging zondag onderuit. Op eigen veld werd met 1-0 verloren van Amsterdam. De Haagse derby tussen KZ en HDM eindigde onbeslist (1-1) en landskampioen Bloemendaal had weinig moeite met Rotterdam: 0-5.

Rotterdam – Bloemendaal 0-5

Rotterdam was bij de hervatting van de Tulp Hoofdklasse Heren duidelijk een maatje te klein voor de regerend landskampioen. Met drie doelpunten was Roel Bovendeert de man van de wedstrijd aan de kant van Bloemendaal, dat met 5-0 won. De overige doelpunten kwamen op naam van Tim Swaen en Thierry Brinkman. Brinkman kwam voor de zesde maal op rij tot scoren voor Bloemendaal. In die reeks maakte hij zeven doelpunten. Rotterdam, dat Steijn van Heijningen, Thijs van Dam en Harry Martin miste, blijft ondanks de nederlaag op een vierde plaats staan. Bloemendaal is tweede.

Den Bosch – Pinoké 4-3

In de strijd om een plek in de play-offs heeft Pinoké zichzelf geen plezier gedaan. Maar de 4-3 nederlaag had geen grote gevolgen voor de Steekneuzen omdat concurrenten Rotterdam en Oranje-Rood ook verloren. Pinoké kwam aan de Oosterplas nog wel op voorsprong maar de Bossche formatie leidde na twee kwarten met 4-1. Na de pauze zette de vice-kampioen de achtervolging in. Die leek succesvol te eindigen toen de ploeg met nog zestien seconden op de klok nog een strafcorner kreeg, maar Miles Bukkens slaagde er niet in om deze buitenkans te verzilveren. Den Bosch is al elf thuiswedstrijden op rij ongeslagen. Door de overwinning heeft de ploeg van coach Marc Lammers een play-offplek toch weer in zicht. Pinoké blijft op een derde plaats staan.

HGC – Amsterdam 0-1

HGC komt maar niet uit de onderste regionen van de Tulp Hoofdklasse Heren vandaan. De ploeg uit Wassenaar bleef voor de vijfde maal op rij zonder zege (G1 V4). Amsterdam boekte een minimale overwinning dankzij een doelpunt van Valentin Verga. De Amsterdammers pakten na vier competitiewedstrijden zonder zege eindelijk weer eens de volle buit. Het levert Amsterdam tot dusver een achtste plaats op. HGC blijft tiende maar zag concurrent HDM een punt uitlopen en achtervolger Schaerweijde de achterstand verkleinen tot vier punten

Klein Zwitserland – HDM 1-1

HDM heeft een knap punt gepakt in de strijd tegen degradatie. De formatie van Erik van Driel snoepte een 1-1 gelijkspel weg bij Klein Zwitserland.

Na een timide beginfase nam Klein Zwitserland – spelend zonder zijn Australiërs Tim Brand en Tom Craig – het heft in handen bij deze Haagse derby. De Steenbokken kwamen kort voor rust op voorsprong uit hun eerste corner van de wedstrijd. De doelpuntenmaker was uiteraard Aki Käppeler, die alweer voor zijn twaalfde treffer van het seizoen tekende.

Er leek vrij weinig aan de hand voor KZ, dat niet veel kansen weggaf. Een vrije doortocht van Wiegert Schut veranderde de score. De verdediger van HDM mocht na exact veertig minuten ongestoord doorlopen en haalde vogeltje vrij uit van de kop van de cirkel: 1-1.

Het was een van de weinige hoogtepunten in een teleurstellende wedstrijd, waarin de kansen schaars waren. KZ kreeg de beste kansen op de winnende treffer. Twee pogingen van Käppeler werden gekraakt. De eerste in het derde kwart, de tweede werd er zeventig seconden voor tijd geweldig uitgelopen door HDM.

HDM zal – gezien de kansenverhouding en de stand op de ranglijst – het meest tevreden zijn met het gelijkspel. De nummer negen van de competitie loopt een puntje uit bij die andere Haagse ploeg, HGC. Het verschil tussen beide ploegen is nu vier punten. KZ zakt naar het rechterrijtje, naar plek zeven.

De Haagse derby tussen Klein Zwitserland en HDM eindigde onbeslist: 1-1. Foto: Bart Scheulderman

 

 

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de dertiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...