Round-up Tulp HK (H): Haagse derby onbeslist, Pinoké wint burenruzie

Landskampioen Pinoké heeft ook de derde competitiewedstrijd in winst omgezet. In het Wagener Stadion werd zondag Amsterdam met 4-1 verslagen. In Den Haag speelden HDM en Klein Zwitserland met 1-1 gelijk.

Zonder de nog steeds geblesseerde strafcornerspecialist Alexander Hendrickx en aanvaller Miles Bukkens behield Pinoké ook na de derde speelronde een honderdprocentscore. Met 4-1 zege in de Bosderby op Amsterdam evenaarden de Steekneuzen een clubrecord. Inclusief vorig seizoen boekte de ploeg van coach Jesse Mahieu de vijfde opeenvolgende overwinning. Dat deed de ploeg eerder in de periodes mei-oktober 2020 en oktober 2020-februari 2021. Amsterdam incasseerde de tweede nederlaag van het seizoen en heeft na drie competitieduels slechts drie punten.

Afgelopen seizoen snoepte HDM in de Haagse derby Klein Zwitserland vier punten af. Dit keer hield HDM opnieuw stand tegen de buren, die na twee duels een honderdprocentscore hadden. De 1-1 betekende voor HDM het eerste punt van het seizoen. De puntendeling is wellicht een teleurstellend resultaat voor Klein Zwitserland, maar de ploeg in wel moeilijk te kloppen. In de laatste vijftien duels in de Tulp Hoofdklasse leed KZ slechts drie nederlagen (W6 G6).

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de derde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren.


Wat vind jij? Praat mee...