B-jeugd zaal: meisjes Amsterdam en Kampong naar de finale

De finale van het NK Zaal bij de Meisje B gaat zaterdag 3 februari tussen Amsterdam en Kampong. Amsterdam won zaterdag in sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem de halve finale van Oranje-Rood met 4-3. In de andere zaal versloeg Kampong op hetzelfde moment Deventer met 4-2.

De druiven waren na afloop zuur voor de meiden van Deventer. Op voorhand was Kampong de favoriet in het halve finale-duel, maar Deventer was twee keer twintig minuten zeker niet de mindere van de Utrechtse formatie. Sterker nog: Deventer nam brutaal tot twee keer toe een voorsprong. Bij een 2-2 stand kreeg Deventer echter een onnodige strafbal tegen, die door Kampong-speelster Bo van Kempen werd verzilverd: 3-2. Deventer wisselde de keepster en ging alles of niks spelen. Het werd niets, want Kampong scoorde in de slotfase ook nog de 4-2 via opnieuw Bo van Kempen, die alle Utrechtse treffers voor haar rekening nam. Voor Deventer scoorden June Porte en Gianna den Hertog.

De speelsters van Kampong MB1 lopen uit voor een strafcorner. Foto: John Voermans

In de andere halve finale ging de strijd behoorlijk gelijk op, al stond Amsterdam het gehele duel aan de goede kant van de score. In de slotfase kwam Oranje-Rood terug tot 4-3 en zette aan voor de gelijkmaker. De Eindhovense formatie wisselde de keeper voor een veldspeler, maar die moest nog in dezelfde minuut met een gele kaart naar de kant. De overwinning van Amsterdam kwam daardoor nooit echt in gevaar.
Voor Amsterdam werden de doelpunten gemaakt door Mare Moojen (2x), Alice Stolle en Melanie van Rijn. Bij Oranje-Rood waren Lindsay Lee (2x) en Anne Teijink trefzeker.