Battle NK Zaal: Rotterdam – Den Bosch (MA1) en Pinoké – Kampong JA1

Lieke Elsman (Rotterdam) en Emmeliene Oonk (Den Bosch) slijpen alvast de messen in aanloop naar de finale van het NK Zaal zaterdag. Pinoké-speler Tim van Vliet en Daan Schooleman en Ian Lindeboom van Kampong blikken op hun beurt alvast vooruit op de Jongens A-finale. 

De finale bij de Meisjes A tussen Rotterdam en Den Bosch belooft een spektakelstuk te worden. Beide ploegen kwamen elkaar vorige week in de poulefase ook al tegen. Toen won Rotterdam met 3-2. Pieken op het juiste moment, want op dat moment stond de druk vol op de ketel na een 4-3 nederlaag eerder op die dag tegen SCHC. Den Bosch won wél van SCHC: 4-0.

In de halve finale liet zowel Rotterdam als Den Bosch zien dat ze heel goed kunnen zaalhockeyen. Rotterdam kwam in hal 1 nog wel op achterstand tegen het sterke Laren, maar maakte daarna korte metten met de ploeg uit het Gooi: 2-4. In de andere halve finale kon Wageningen het favoriete Den Bosch prima bijhouden. Lange tijd stond het 2-2 bij dit boeiende duel, maar de Bossche meiden liepen uiteindelijk toch uit: 4-2.

Pinoké JA1 – Kampong JA1

Pinoké kende afgelopen zaterdag een zinderende dag in Valkenhuizen. De wedstrijden in de poule (Oranje-Rood en hdm – allebei 3-2) waren op zichzelf al spannend, maar de halve finale tegen Nijmegen sloeg alles. Een rake strafbal veertien seconden voor tijd was het slotstuk van een heerlijke zaalgevecht: 6-5.

In de andere halve finale was Kampong de betere ploeg tegen hdm. De Utrechters haalden met heerlijke doelpunten genadeloos uit: 7-1. Eerder op de dag won Kampong met minimaal verschil van Rotterdam en Nijmegen (allebei 2-1).


Wat vind jij? Praat mee...